Üldözés: hóbuckába csúszott, akácosba menekült

Autós üldözés után egy hóbucka állított meg egy körözött férfit, aki a balesetet követően futva menekült tovább az őt üldöző rendőrök elől, de hiába, mert végül is utolérték és elfogták.

MTI

Szombaton, kora délután a XVII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai egy Csordakút utcai címre indultak, ahol információjuk szerint egy körözött férfi tartózkodott. A helyszínhez közeledve a járőrökkel szemben, nagy sebességgel közlekedő autót megpróbálták megállítani. A menekülő férfi azonban lelassított, majd egy járdán keresztül elhajtott. 

Néhány percre a járőrök szem elől tévesztették a menekülő autóst, a közeli Várvíz utcában azonban megtalálták egy hóbuckába csúszva az üres autóját. A férfi egy közelben lakó hölgytől kért segítséget, hogy az elakadt autót kivontassa. Amikor azonban meglátta az érkező rendőröket, futásnak eredt, hátrahagyva járó motorú autóját és a megdöbbent hölgyet. 

A menekülő férfi a közeli, több hektáros akácos erdőbe szaladt, nyomában a rendőrökkel, akik 1,5-2 kilométeren keresztül üldözték a közel negyven centis hóban, végül utolérték és elfogták. A férfinél a rendőrök egy 13 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.
 
Az őrizetbe vett 31 éves férfi ellen két elfogatóparancs is érvényben volt elfogásakor, a Fővárosi Bíróság rablás bűntette, a Dorogi Rendőrkapitányság magánlaksértés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!