Vadászkamara: Gagyi István vezeti a vasi területi szervezetet

Az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete küldöttgyűlése Gagyi Istvánt választotta meg elnöknek, aki két cikluson keresztül alelnök volt.

Erős D. Zoltán

Gagyi István Hegyfalun lakik, a település alpolgármestere, a Répcementi Hunor Vadásztársaság elnöke. Az új vezetés célja továbbvinni mindazokat az értékeket, amelyeket a kamara működése során eddig megteremtett, fogalmazta meg az új elnök.

Azon munkálkodnak, hogy a vadászok elérhessék céljaikat, s ennek érdekében hallathassák a hangjukat. Ennek az ad külön jelentőséget, hogy a közvélemény inkább fogékony a vadászattal kapcsolatban a negatív hírekre, amelyeken keresztül torz kép alakul ki a vadászokról.

A szabálytalan vadászatok, az orvvadászatok, a vadászbalesetek nagy nyilvánosságot kapnak, miközben a vadászok túlnyomó többsége betartja az előírásokat, becsülettel végzi a dolgát. Gyakran kerülnek középpontba a vadászok kóbor kutyák kapcsán is.

Tavaly országosan mintegy 16 ezer kóborkutyát lőttek le a vadászok. Ehhez azonban tudni kell, hogy mintegy 600-700 ezer eb kóborol szerte az országban, s okoz esetenként nem csak károkat, hanem az emberekre is veszélyes helyzeteket.

Az igaz vadász természetvédő, állatszerető és mindent megtesz annak érdekében, hogy a vadásztársadalmat a nem vadászó emberek értékén kezeljék. A vadászat nagyon szigorú szabályok szerint történik, sok mindennek meg kell felelni mind a tárgyi, mind pedig a személyi feltételek tekintetében.

A gazdasági válság hatásai érzékelhetőek a külföldi vadászok számában is. Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy a vadászok maximális mértékben  kiszolgálják a vendégeiket. Nem csak az erdőben, hanem a többi program megszervezésében, mondja Gagyi István. A kamara azon munkálkodik, hogy a vadászok elérjék a megfogalmazott szakmai célokat.

 

Gagyi István kamarai elnök   Fotó: Benkő Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!