A férj ölhette meg feleségét és két gyermekét (frissítve)

Nagy valószínűséggel a pszichiátriai kezelés alatt álló férj ölte meg feleségét, két gyermekét, majd saját magát Tényőn - közölte a rendőrség kedden.

MTI

A férfi baltával követhette el tettét, majd késsel, illetve motoros láncfűrésszel végzett magával - mondta Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a családi drámáról Győrben tartott sajtótájékoztatón.  

A férfi - akit másfél-két hónapja elhatalmasodó hipochondriája miatt kezeltek - hétfő reggel nyolc óra tájban adott magáról a külvilágnak életjelet, s feltehetőleg az ezt követő egy órában végzett két gyermekével, majd feleségével; később mindhármuk holttestét a gyerekszobába vitte, paplannal betakarta, majd saját maga megölésére tett kísérletet.    

Előbb felvágta ereit, majd több alkalommal mellbe szúrta magát, s amikor így sem sikerült véget vetnie életének, előbb homlokát feszítette a láncfűrész fogó pengéjének, majd a torkát vágta el a géppel.

A rendőrségnek van olyan információja, hogy az elkövető édesapja is öngyilkos volt. Újságírói kérdésre elhangzott: a család jó körülmények között élt, anyagi problémáik nem voltak, ahogy a cselekményre esetleg okot adó más körülményre sem derült eddig fény.  

Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány közlése szerint lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt - halála, mint büntethetőséget kizáró ok miatt - megszüntetik az eljárást.  

Közlése szerint kizárták, hogy a férj más kezétől halt volna meg; "kivégzésszerű támadás történt, nem volt esélye sem a kisgyerekeknek, sem a feleségnek" - jelentette ki a megyei rendőr-főkapitány, akinek közlése szerint a történtek rekonstruálása mellett az okok keresése a nyomozás feladata. 

A rokonok foglalkozásának nincsen jelentősége az ügyben - hárította el Szabadfi Árpád azt a kérdést, hogy valóban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa a férj testvére.

Korábban írtuk:

Vérfürdőként írta le a hétfőn felfedezett tényői négyes gyilkosságot az MTI-nek egy név nélkül nyilatkozó, a helyszínen járt rendőr.

Azt mondta, szúró- vagy vágóeszközökkel végeztek a harmincas éveikben járó szülőkkel, valamint két gyermekükkel, a nyolc- és ötéves kislánnyal.  

Kedd reggel, amikor már a helyszín közvetlen közelébe engedték a rendőrök az újságírókat, az MTI tudósítója azt láthatta, hogy egy félkész házban élt a meggyilkolt család. Az épület falai még vakolatlanok, itt-ott építőanyag-halmok állnak.

Tényő polgármestere úgy tudja, családi dráma történt.

Varga Gábor Kálmán az MTI tudósítójának kedd reggel a helyszínen azt mondta: a rendőröktől hallotta, hogy "nagy valószínűséggel családi dráma" áll a történtek hátterében.

Ezt a feltételezést erősíti a kisalföld.hu értesülése, mely szerint minden jel arra utal, hogy a rendőrök már tudják, ki követhette el a tényői gyilkosságot. A gyanúsított az apa, a 37 éves Sz. K., aki feltehetően öngyilkos lett.

A család hat éve költözött Tényőre, és mivel a szülők Győrben dolgoztak, a helyiek többsége nem igazán ismerte őket - közölte a polgármester, hozzátéve, hogy haragosukról sem tudnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A megyei rendőrfőkapitány kedden 14 órától sajtótájékoztatón számol be a tragédia körülményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!