Ezeréves Vas Vármegyéért: Kőszegtől Répcelakig és Körmendtől Rudersdorfig futottak

Újabb távot tudhatnak maguk mögött azok, akik az 1000 éves jubileum alkalmából körbefutják Vas megyét. Kedden 49, illetve 47 kilométert tettek meg a résztvevők.

Farkas Eszter

Egyre több kilométer van a lábukban azoknak a futóknak, akik vállalkoztak Vas megye körbefutására az Ezeréves Vas Vármegyéért váltófutás teljesítésére. A résztvevők északi és déli útvonalon haladnak, áganként kétszáz kilométert teljesítve péntekig.

Kedden a déli útvonalon haladó futókat követtük, akik reggel 9-kor indultak Körmendről. Itt közel nyolcszáz iskolás is csatlakozott az emlékfutás menetéhez.

A déli útvonal egészen Rudersdorfig (Radafalva) tartott. Így a futók ezen a vonalon 49 kilométert teljesítettek. Egy aprócska kis pihenőre Güssingben került sor. A város polgármestere, Peter Vadasz a Batthyány-Strattmann László- szobornál fogadta a sportolókat, majd a futók megkoszorúzták a herceg németújvári sírját.

Az emlékfutás szerdán az északi útvonalon Répcelaktól reggel 9 órakor indul egészen Sitkéig. A dél felé futók Rudersdorftól Szentgotthárdig haladnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!