Féltik a Fidesztől a magyar pörköltet a szocialisták

A magyar pörköltet féltette a Fidesztől az MSZP őriszentpéteri választási fórumán a földművelésügyi szakállamtitkár, aki a vidékfejlesztést és a mezőgazdaságot sikerágazatnak nevezte.

Angyal László

Ha a Fidesz a földtulajdonnal rendelkező, két és félmillió embert számláló szavazóbázisnak az érdekét tartja szem előtt, és ezért hatalomra kerülés után átírják a földtörvényt, szétverik az éveken át jól működő mezőgazdasági és vidékfejlesztési rendszert, akkor sok minden megtörténhet. Például az is, hogy még megérhetjük: argentin marhahúsból, chilei vörösborral készül a magyar pörkölt.

Egyebek között erről is beszélt kedden este, az MSZP őriszentpéteri választási fórumán Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlésztési Minisztérium államtitkára. A helyi művelődési házban sokan meghallgatták őt és a kerület szocialista országgyűlési képviselő-jelöltjét, Oroszvári Pétert.

Az államtitkár sikerágazatnak nevezte a vidékfejlesztést és a mezőgazdaságot, szerinte ennek az eredményességnek több összetevője van.

Például a forint stabil, reális árfolyama, melynek köszönhetően jó ideje a szlovákok járnak át vásárolni, és mi visszük hozzájuk a tejet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!