Magna Cum Laude: Elképzeléseink találkoztak a közönség ízlésével

A zenekar elégedettsége a mérvadó, mi azért írjuk a dalokat, és azért zenélünk, hogy nekünk tetsszen - mondja Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese. Az immár több, mint egy évtizedes múlttal rendelkező csapat frontembere szerint a siker titka egyértelműen az, hogy az aktuális stílusirányzatoktól függetlenül, a saját elképzelései szerint dolgozzon egy előadó.

Gyuricza Ferenc

Mező Misi szerint ebbe még az is belefér, hogy a zenekar akár saját történetét öntse dalba, mint ahogy azt ők is tették a 999 című dalukkal. Abban ugyanis arról énekelnek, miként állt össze a Magna Cum Laude, és milyen megpróbáltatások vártak rájuk a kezdeti időszakban.

- Ennek a dalnak a szövege egy valós történetet dolgoz fel, egyáltalán nem fiktív sztoriról van szó - magyarázza a zenekar énekese. - Ami abban a szövegben megjelenik, az mind megélt esemény, azt próbáltuk bemutatni a tisztelt nagyérdeműnek, hogyan indult a Magna Cum Laude, miből építkeztünk, s miket éltünk át. Mi úgy gondoljuk, egy dal esetében annak kell az elsődleges szempontnak lennie, hogy nekünk tetszik-e. Ez egyaránt érvényes a zenére és a szövegre is. Mi sosem követtük a trendeket, nem azt néztük, hogy éppen mi a divat, tehát nem a közönségnek, de nem is a szakmának írtuk a dalokat, hanem saját magunknak.

Az interjú teljes hosszában ide kattintva, internetes zeneportálunkon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!