Súlyos baleset a 86-oson! Az anyagi kár 2,5 millió forint (frissítve)

Tehergépkocsival ütközött egy személyautó szombat délután a 86-os főúton Nádasd község belterületén; a balesetben a személygépkocsi vezetője súlyosan, utasa pedig életveszélyesen megsérült, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.

MTI

Szombaton kora délután 13.30 körül Nádasd belterületén a 86-os főút és a  7446-os számú út kereszteződésében súlyos sérüléses közlekedési baleset történt - értesítette portálunkat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Egy orfűi lakos Halogy felől haladt Katafa irányába Peugeot személygépkocsijával Nádasdon. Haladása során, az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére, megállás nélkül a 86-os főútra hajtott, ahol összeütközött a Zalalövő felől Körmend irányába közlekedő - nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló - járműszerelvénnyel, melyet egy bosznia-hercegovinai állampolgár vezetett.

A baleset során az személygépkocsi vezetője 8 napon túl gyógyuló, utasa - egy komlói lakos - 8 napon túl gyógyuló életveszélyes, míg a tehergépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az anyagi kár 2,5 millió forint.

A személygépkocsi vezetője ellen büntetőeljárás kezdeményeztek.

A mentés és a szemle ideje alatt a rendőrök elterelték a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!