Sztárautók, drifterek, szexi lányok és tuning minden mennyiségben

Több száz autó, tuning minden szinten Budapesten, gumiporral, szexi hoszteszekkel, streetfighterekkel és legendás sztárautóval - Tuning Show 2010 Budapest.

Garai Antal 'Atom'

Az elmúlt hétvégén összegyűltek Közép-Európa tuningerei a Hungexpón, a Tuning Show 2010 kiállítás három napon át várta a mániákus autósókat egyszerű módosításokkal vagy épp vad megoldásokkal. Szombaton reggel épphogy nyitás után érkeztünk, megelőzve ezzel a koradélutáni heringpartit, így volt idő és hely körbejárni, a kiállított gépcsodákat, elmerülni a részletekben. Jellemzően délelőtt még elég sok, állványokkal felszerelt fotóst látni.  A csarnok egyik bejáratán belépve rögtön bele is botlottunk az első sztárautóba, a Ford Mustang Shelby GT 500-as, azaz Eleanor legendává nőtte ki magát a Tolvajtempó (2000) mozikba kerülése után. A 1964-től 1973-ig gyártott, első generációs Ford Mustangok már önmagukban gyönyörű művészeti alkotások, ízlések ide, pofonok oda. A Shelby GT 500-as a nyers erő és egy autó fúziójának egyik klasszikus ikonja.

Igazán nem is lehet és felesleges is felsorolni, hogy mi mindent láthattak az érdeklődők, erről beszéljenek inkább képgalériáink. Ide kattintva tuning minden mennyiségben, ide kattintva pedig amerikai vasak, sztárautók, driftelők, streetfighterek és a változatosság kedvéért tuning, Elég mélyre merülhettek a tuning bugyraiban mind a kiállítócsarnokban, mind pedig a parkolókban. Elképesztő fényezések, aranyló felnik, ületőrugók, és döbbenetes spoilerek közt sétálgatva hallhattuk a több ezer wattos hangrendszerek dübörgését (egyes hangszórók még a lányok haját is meglengették).

Az udvaron streetfighter show és driftbemutató alatt tüdőzhettük jó mélyre a szálló gumiport, majd drifttaxizhattunk volna, ha nem lett volna kígyózó sor, s amúgy is kipróbáltuk már.

Essen még szó olyan különleges autókról, mint például a DeLorean. Tudják, a "Vissza a jövőbe" autó. A DeLorean egy olyan autó, amely rozsdamentes acélból készült vázzal szerelt, s tervezésekor az egyik legfontosabb érv, az "örök autó" volt. Akárhonnan is néztük, tényleg rozsdamentes volt a jármű, és amelett, hogy a kor technikai és optikai megoldásai közül kitűnt (mondhatni elrepítette az embereket a jövőbe), manapság már sokkal inkább szeretnék, hogy elvigyen minket az acél uralta nyers múltba, ahol még ilyen autókat készítettek. Függetlenül attól, hogy a DeLorean csődbe ment, és ma már egy középkategóriás autó nagyobb kényelmet, biztonságot nyújt.

Megannyi esztétikus és pár (helyenként már eltúlzott) masinát láttunk, voltak ismerős járgányok is, amelyek előző tuning-kiállításokon vagy a tévéképernyőkön már feltűntek többször is. Tuning-barátoknak javallt rendezvény, autókedvelőknek a szalon mellé pont jó kiegészítés. Beszéljenek helyettünk képgalériáink, böngésszen a már mindennapos használatú kocsikból ékszerré avanzsálódott verdák közt, s tartsák szem előtt Klapka mondását, mert a női combok mögött néha elég combos verdák lapulnak.

Ide kattintva megtekintheti a Tuning Show-n készült tuningautók és szexi lányok képgalériánkat!

Ide kattintva megtekintheti a Tuning Show-n készült képgalériánkat amerikai autókkal, a Shelby GT 500-al, streetfighter és driftbemutatóval!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!