Szürreál-pop és szívpörgetés

Jó estét kiáltotta tárt karokkal, piros kesztyűben és fekete szexi sortban Péterfy Bori, aki a szentgotthárdi Zaporozsec után magas hőfokon kezdett a Love Banddel az AgoraSavaria Filmszínházban. És megkezdődött a másfél órás tombolás.

Merklin Tímea

A 600 emberes zsúfoltság első fele ugráló, táncoló masszává gomolyodott, míg a hátsó szelídebb, szemlélődő traktusban nehezen, de azért lehetett járatokat törni a büfé irányába. A sanzonos hagyományokat továbbvivő popzene keményebb irányt vett, markánsabb, nyersebb erőket mozgat, mint korábban.

A koncerten hamar nyilvánvalóvá válik, kiben-kiben hol van a fel-, meg-, ki-, elszabadulás. Nézzük Borit, ahogy táncol a színpadon, láthatólag "nagyon szabad", éjszakába nyúló, fáradhatatlan dinamizmusa folyamatosan töltekezik a lent ugrálók rajongásából. Eszünkbe sem jut, hogy a Nemzeti Színházban mondjuk ő Elektra, itt és most 21. századi vampot alakít. Nem véletlenül kerül elő a Már megint itt van a szerelem Bizottság-dal. 20-30 év távolából Méhes Marietta szelleme suhan át a színen, aki azóta New Yorkban él. Két szőke nő, akikben benne van a dög, de az egykor passzivitásával vonzó énektechnika helyén aktivitás áll, az esendőség, törékenység, bizonytalanság helyén magabiztosság, energiatelítettség, lendület. Szenvtelenség helyett szenvedély. Mozdulatlanság helyett egész testet bevetés. De az erotikus hullámvasúton ugyanúgy álmok, titkok és vágyak zuhannak, repülnek a mélyből a magasba, a magasból a mélybe.

Tövisházi Ambrus egyik legsikeresebb formációja a Love Band, csapatmunka, de  miért is ne  Borira vannak kitalálva a dolgok. A második lemez anyaga sokkal vadabb, mint az első volt. A hangulatokból szövegfoszlányokat üvölt a tömeg, sok dal sláger. Így az énekesnő írta Bűvös vadász is, amit koncerten afféle női Bondként ad elő, szemben a szám pajkos videoklipjével, ahol Gyabronka Józseffel táncolva járják az utcákat. A Love Band projekt zenében megírt szív- és testpörgetés, érzéki szürreál-pop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!