Tehermentesítik a forgalomtól a sárvári főutcát

A sárvári Árpád utcában megkezdődött annak az útépítésnek az előkészítése, amely arra hivatott, hogy tovább terhermentesítse a város főutcáját a gépjárműforgalomtól.

Erős D. Zoltán

Sárváron szisztematikusan teremtik meg azokat a feltételeket, amelyeket egy európai hírű fürdővárostól joggal elvárhatnak a vendégek. Az alapot a 2002-ben átadott gyógyfürdő jelenti, amelyet most egy újabb beruházással  továbbfejlesztenek. Néhány évvel ezelőtt megtörtént a főtér újjépítése, s előkészítés alatt áll az a beruházás, amely a városközpont és a fürdő között teremti majd meg a korszerű kapcsolatot. 

A várost elkerülő új főutak jelentős mértékben tehermentesítették a belvárost az átmenő forgalomtól. Ennek ellenére  még mindig viszonylag sok jármű veszi igénybe a városon belüli közlekedésre a főutcát.

Ezen a helyzeten kíván változtatni az a most megkezdődött fejlesztés, amely lehetővé teszi az egyes városrészek közötti összeköttetést a centrum kikerülésével. Az Árpád utcában már megkezdődött annak az útépítésnek az előkészítése, amely a Tizenháromváros városrész és az Alkotmány úti lakótelep közötti közlekedéshez teremt új feltételeket. A 188 millió forint összköltségű fejlesztésnek része annak a déli körútnak a kialakítása is, amelynek során az Esze Tamás utca, Nádasdy Ferenc utca és a Gyöngyös-híd közötti szakaszon végeznek korszerűsítéseket. Ez csatlakozva a néhány évvel ezelőtt a belváros tehermentesítésére megépített Vadkert körúthoz a fürdő, illetve az üdülőterület irányába teremt a főutcát elkerülő összeköttetést. A fejlesztés megvalósítását 141 millió forintos uniós támogatás segíti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!