Új üzemeltetője van a bükfürdői Birdland szálloda- és golfközpontnak

Új üzemeltetője van a bükfürdői Birdland szálloda és golfkomplexumnak, miután a korábbi csődbe ment – derül ki a Figyelő legfrissebb számából.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A lap arról számol be, hogy gyászfejezetet írt a 2008-ban kirobbant válság a 100 hektáron épült Birdland komplexum történetébe. A 18 lyukú golfpálya, az ötcsillagos szálloda és a villapark előbb a Radisson SAS franchise-láncról szakadt le, majd csődeljárást indítottak üzemeltetője, a Cipruson bejegyzett tulajdonossal bíró RDS Birdland Kft. ellen.

A golfközpontot még Palotás János, akkoriban jól ismert vállalkozó kezdte fejleszteni, majd számos viszontagság után – a később bedőlt Postabankot is megjárva – egy magyar befektetőhármashoz került. Ők tetemes összegű hitelekből fejezték be a szállodát és a villaparkot.
 
A sok százmilliós adósságállományt maga előtt görgető tulajdonos-trojka végül két éve feladta, pontosabban eladta az egész komplexumot a Dare-csoporthoz tartozó Taverna szállodaláncnak. Az ingatlanegyüttes értékét akkor 12 milliárd forintra becsülték. A Dare mögött – egyebek között az UTE focicsapatban, azaz az Újpest Kft.-ben is tulajdonos – Kovács Péter és Tolnai Sándor állt.

A szálloda ügyeit – saját bevallása szerint – Kovács Péter vitte tovább. Ő felmondta a szerződést a korábbi üzemeltetővel, az RDS Birdland Hotel Kft.-vel, amely ellen ezután 2009 decemberében csődeljárás indult. Kovács január óta gyakorlatilag átvette a ház stratégiai irányítását, a Figyelő információi szerint ugyanis az ő érdekkörébe tartozik az a Birdland Management Kft., amely jelenleg működteti a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!