Eurocontrol: szombaton a légi járatok háromnegyede kimaradt

Az izlandi vulkánkitörés nyomán Európára boruló hamufelhő miatt szombaton a légi járatok bő háromnegyede kimaradt - közölte az Eurocontrol, a kontinens légi forgalmának biztonságáért felelős, brüsszeli székhelyű szervezet.

MTI

A tájékoztatás szerint a szokásos 22 ezer járat közül mindössze 5 ezer közlekedett ezen a napon. Az Eurocontrol szombat kora esti beszámolója szerint repülési tilalom volt érvényben Ausztriában, Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Horvátországban, Írországban, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, csaknem egész Németországban, Norvégia déli részén, Olaszország északi részén, Romániában, Svájcban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában.

Dél-Európa - Spanyolország, a Dél-Balkán, Dél-Itália, Bulgária, Görögország és Törökország - légtere "nyitva maradt". 

Szombat délelőttönként az amerikai kontinensről rendszerint mintegy háromszáz gép érkezik Európába, de ezen a napon csak 73 járat üzemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!