Évtizedek munkáját méltatták és a közös élményekre emlékeztek

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte szombaton a Dr. Kárpáti Péter Agrár Kulturális Egyesület. Az ünneplők megkoszorúzták a névadó sírját is.

Bajdó Bettina


Mintegy hatvan vendég gyűlt össze szombaton, hogy közösen ünnepeljék meg az egyesület fennállásának negyvenedik évfordulóját. Az ünneplők először Döröskére mentek, ahol fejet hajtottak az alapító és névadó dr. Kárpáti Péter sírja előtt. Ezt követően a Berki Csárdában gyűltek össze, ahol dr. Lakner János elnök ünnepi beszédében először az elődök munkájának fontosságát emelte ki. Elmondta, hogy a  körmendi Felsőfokú Mezőgazdasági  Technikum, a járási tanács mezőgazdasági  osztályának dolgozói, s a területen dolgozó agrárszakemberek alapították a klubot azzal a céllal, hogy  segítsék egymást a felmerült gondok megoldásában és kulturális programokat szervezzenek. A klub  működését 1970-től számítják, ettől kezdődően szervezetten, program szerint bonyolították a szakmai előadásokat  és találkozókat. 

-  Úgy vélem, hogy ebben a rohanó világban is meg kell állnunk, hogy emlékezzünk,  pihenjünk, s  a  múlt hibáiból okulva építsük a jelent - mondta az elnök. - Gondoljunk ma azokra is, akik nem lehetnek már velünk, de életükben példát mutattak, s létre hoztak egy olyan szervezetet, mely a köz javát szolgálja. Hajtsunk fejet dr. Kárpáti Péter emléke előtt, hiszen ő volt az, aki megalapozta a klub jövőjét. A klub 1992-ben alakult egyesületté, akkor vette fel a nevét.  Állatorvosként  az alapító tagok leglelkesebb híve volt, kiváló elméleti felkészültségű, gyakorlati szakember, s haláláig a klub elnöke maradt. 

 

Az elnök hangsúlyozta, hogy az egyesület fontos szerepet játszik a térség életében, az agrár területen dolgozók igénylik a szakmai találkozókat, ugyanis szükség van a tapasztalatcserére. Az egyesület előadásokat, szakmai találkozókat, kerekasztal beszélgetéseket szervez, például a környezetkímélő növénytermesztésről, de  állattenyésztési  tanácsokkal is szolgálnak. Az elnök felelevenítette még az elmúlt negyven év  közös kirándulásait, szakmai programjait. Szóba került a szombathelyi kertész TSZ meglátogatása, s a büki gyógyfürdőben töltött órák is.

 Az ünnepi beszéd után vette kezdetét a közös ebéd, az egyesület tagjai hosszú órákon át emlékeztek a közös élményekre.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!