Kétszer egyenlített a Róth-alakulat a Ligakupában: Haladás-Újpest 2:2

Kétszer is kiegyenlített a Haladás az Újpest elleni Ligakupa-középdöntő mérkőzésen, így végül pontot mentettek Ráczék.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Újpest FC 2:2 (0:0)

Rohonci út, 250 néző,  játékvezető: Oláh.

Szombathelyi Haladás: Szép - Csontos, Kuttor, Paternotte, Devecseri - Lattenstein, Iszlai, Irhás - Diouf, Kenesei, Rácz.

Újpest FC:  Horváth T. - Privigyei, Dvorschák, Pollák - Demjén, Varga R., Stokes, Barczi, Litauszki, Kovács D. -  Rajczi.

Nem sokan gyűltek össze a kezdésre, nagyjából 200 drukker várja a napos, de hűvös, szeles időben a kezdést. A Haladás tiszta feketében, míg az Újpest fehérben játszik.

A Hali kezdte a játékot, a szombathelyiek az eredményjelző felöli kapura támadnak.

2. perc: az első helyzet, Litauszki kifejelt labdáját Kenesei kapásból, 18 méterről alig lőtte a léc fölé.

4. perc: Kovács Dániel jobb oldali szöglete átpattogott a lábak között, Dvorschák pedig hat méterről, félfordulattal a kapu fölé emelt.

10. perc: Rácz iramodott meg a jobb oldalon, befelé cselezett, ám 17 méteres lövését bravúrral védte Horváth Tamás.

19. perc: Demjén futott el a jobb oldalon, laposan középre lőtt labdájára többen is mozdultak, végül a kivetődő Szép megzavarta Rajczit, így a labda elsuhant a támadó cipője előtt.

24. perc: Lattenstein szerzett labdát, majd hosszú vágta után 26 méterről Horváth Tamás kezébe lőtt. Diouf csakúgy mint egy perce, ezúttal is az ég felé emeli a kezét, előbb Irhástól várta hiába az átadást. Cseppet bosszús a színesbőrű támadó.

Tíz perc van hátra az első félidőből, jónéhány perce szinte semmi sem történt a pályán, egyszer az egyik, majd a másik csapat támad, szépséghiba, hogy a kapuk szinte egyáltalán nem forognak veszélyben.

 

38. perc: Kenesei cselezte át magát a bal oldalon a védőkön, középre tett labdáját azonban Irhás tíz méterről centikkel a bal sarok mellé lőtte.

Vége az első félidőnek, kiegyenlített 45 percen vagyunk túl, a kevés néző sajnos rányomja bélyegét a találkozóra, így talán még egy Real-Barcelona meccs sem élvezhető annyira...Ez pedig ugye kicsit messze van attól...

A szünetben cserélt Róth Antal, Devecseri helyett Nagy Zoltán lépett pályára.

Megkezdődött a második félidő.

57. perc: Kenesei jobb oldali beadását Diouf becsúszva, öt méterről lőtte kapura, ám a bevetődő Dvorschák lábáról a kapu fölé perdült a labda.  Hármacsere a Haliban: Kenesei, Diouf és Rácz helyett Gyurján, Kovács István és Skriba jött be.

59. perc: csere az Újpestben, Varga Roland és Kovács Dániel helyett Wilson és Frank lépett pályára.

68. perc: csere az Újpestben, Barczi le, Popovics be.

70. perc: 0:1. Wilson kapott labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, majd a védők között a kilépő Szép felett, öt méterről a kapu bal oldalába emelt. (0:1). A gólszerző örömében nekivetkőzött, Oláh pedig sárga lappal jutalmazta a produkciót.

74. perc: csere az Újpestben, Demjén helyett Magos a pályán.

75. perc: 1:1!!! Csontos fejelte le a labdát a jobb oldalon felbukkanó Irhásnak, aki megtolta a labdát Pollák mellett, majd 12 méterről a léc alá bombázott (1:1)

80. perc: Litauszkit rántotta le Iszlai a tizenhatoson belül, tizenegyes. A büntetőt Rajczi a jobb sarokba lőtte, Szép még beleért a labdába (1:2).

81. perc: csere a Haliban, Irhás le, Szakály be.

85. perc: 2:2!!! Privigyei rúgott egy óriásit Skribába a tizenhatoson belül, a csattanást a lelátón is lehetett hallani, ez is tizenegyes. A büntetőt Iszlai a jobb sarokba lőtte (2:2). Privigyei sárga lapot kapott.

 86. perc: Nagy Zoltán rúgta meg Pollákot ,sárga lap.

87. perc: csere az Újpestben, Privigyei le, Tóvizi be.

88. perc: Litauszki kapott sárgát Csontos felvágásáért.

89. perc: Lattenstein jobb oldali, 12 méteres bal sarokra tartó lövését védte bravúrral Horváth.

Egy perc a ráadás.

91. perc: Szép végzett el szabadrúgást a saját térfeléről, valamennyi Hali-játékos felnyomult az Újpest tizenhatosán belülre. A kapus felívelt labdáját megnyomta a szél, így Horváth visszalépve, az utolsó pillanatban fogta meg a léc alá tartó labdát.

Vége a meccsnek, igazságos a döntetlen.

MESTERMÉRLEGRóth Antal: - Kétszer is sikerült utolérnünk az Újpestet, azt viszont sajnálom, hogy helyzeteinket nem sikerült kihasználnunk. A második félidőben feljavult a játékunk, no persze volt is honnan javulnunk. 

 

Mészöly Géza: - Jók ezek a Ligakupamérkőzésk, hiszen fiataljainknak is lehetőséget tudok adni. Ezúttal Pollák és Rajczi volt a két rutinos futballistánk mellettük a csapatban. Jó iramú mérkőzést játszottunk, örülök, hogy két gólt is szereztünk, bosszant viszont a döntetlen, hiszen meg kellett volna őriznünk vezetésünket.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik