Kosárlabda: Kecskeméten vizitál a Körmend

A férfi kosárlabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában, vasárnap 18 órakor a Kecskemét vendége lesz a MJUS-Fortress Körmend.

Vastag Nándor

Mindkét csapat számára van tétje a bajnokinak. A Körmend jelenleg negyedik, de megszerezheti még a második helyet is, vagy nagy körbeverés esetén ha a paksiakkal egyetemben kétszer kikap, az Albacomp háromszor győz akár az ötödik helyre is lecsúszhat, bár utóbbira minimális az esély. A nyolcadik Kecskemét a hetedik Sopront még megelőzheti, de a felsőházi rájátszásról minden bizonnyal már nem kell lemondania. Az előjelek mindenesetre a vendégek sikerét ígérik, egységesebbek és jobban is teljesítenek a bajnokságban, ráadásul idegenben már öt tétmérkőzés óta veretlenek: sorrendben Dombóváron, Kaposváron, Pécsen, Nyíregyházán, valamint kupameccsen Szombathelyen nyertek. Az alföldiek felkészülését pedig nehezítette, hogy a héten az egyik légiósukat, Dale-t a hírek szerint magatarásbeli gondok miatt elküldték.

- Ebben a fordulóban sok minden eldőlhet, de a második helyre csak akkor lesz esélyünk, ha nyerünk Kecskeméten - fogalmazott Sabáli Balázs, a vasiak szakvezetője. - Azt nem tudom, mennyire egységesek, de Dale elküldésével is maradt négy légiósuk (Marciulonis, Ross, Johnson és Williams); nem kell azon gondolkodniuk, kit hagyjanak ki a keretből. Centerben erősek, Csorvási, Bencze, Tóth Norbert és Johnson is játszhat a poszton, de ha kell, alacsony szerkezetű csapatra váltanak. Kívülről jól dobnak, s ha jönnek a triplák, akkor eredményesen játszanak. Mindenképpen jó védekezésre lesz szükség, de támadásban sem szabad sokat hibázni, ha győzni akarunk. Sérültünk nincs, betegsége után már Trummerre is számíthatok.

Ezek is érdekelhetik