Szakadékba esett két férfi a dobogókői kilátóról

Szakadékba esett két férfi szombaton este a dobogókői kilátóról, egyikük életét vesztette, a másik könnyebb sérülés szenvedett - közölte az MTI-vel a Magyar Barlangi Mentőszolgálat mentésvezetője.

MTI

A két férfi egy nagyobb társasággal tartózkodott a kilátónál. Egy 39 éves férfi leesett egy mintegy 40 méter magas sziklafalról, és meghalt. Egy másik, 29 éves férfi le akart mászni utána, hogy segítsen neki. Ő is leesett, de 4-5 méteres zuhanás után fennakadt egy fán - közölte az MTI-vel a Magyar Barlangi Mentőszolgálat mentésvezetője.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) riasztotta a barlangi mentőket, akik 35 fővel kivonultak a helyszínre, és a fáról lehozták a fiatalembert, akinek sérülése nem súlyos, segítség nélkül, gyalog tudta elhagyni a helyszínt. A elhunyt férfi holttestét elszállították - tette hozzá a mentésvezető. A baleset körülményeit vizsgálják - közölte az MTI-vel Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!