Szombathelyi diák nyerte a Zrínyi Ilona Országos Matematikaversenyt

A hetedik osztályos Tóth Mátyás személyében először nyert első helyezést zrínyis diák a Zrínyi Ilona Országos Matematikaversenyen.

Tersztyánszky Krisztina

Kevés vidéki diák végzett az élmezőnyben. Mátyás kedveli a matematikát. Már másodikosként indult a Zrínyi versenyen, harmadiktól pedig minden évben ott volt az országos döntőben. Volt megyei első a Kalmár versenyen, és a bátaszéki országos megmérettetésen is az élvonalban végzett. A kedvence mégis a Zrínyi, mert itt  izgalmasabbak a feladatok.

- A versenyt már huszonegy éve megrendezik, ezért úgy készülök fel, hogy a régebbi feladatsorokat oldogatom meg - árulja el. - Ami nem sikerül, annak áttanulmányozom a megoldásmenetét, amit az országos döntők után már közzétesznek. Mivel már elég nagy a tapasztalatom, az idő beosztásával nem szokott gondom lenni. -

Mátyás Bartalis Istvánné segíti a felkészülésben, aki elmondja: a fiú gyakran a nulladik órában jön be gyakorolni, s az órákon is külön feladatot kap.  Az idén Székesfehérváron rendezett döntőben az aranyérmet igen erős, 66 fős mezőnyben szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!