Virágosba borult Herény

A Herényi Kulturális és Sportegyesület 8. alkalommal rendezte meg a városrész virág- és dísznövény kiállítását, vásárát.

Némethy Mária

Áramlott a tömeg vasárnap  délután Szombathely herényi városrészén. A Bertalanffy utcán, a Béke téren,  az egykori Gotthard-kastély környékén polgárőrök irányították a forgalmat. Nagyon ügyesnek mondhatta magát az, aki le tudta parkolni az autóját.

De hát szép idő volt, nem ártott senkinek a séta, a nézelődés a vasárnapi ebéd után a  szombathelyiek Virágútján.

 Az  egynyári növényeket 90 forintért kínálták az árusok,  egyikük a Virágudvarban  elárulta: érvényes itt is, ha valaki többet vásárol, adnak engedményt , volt is bőven petúnia, begónia, lobélia, büdöske,  s cserepes növény is. Még japán felirat és ikebana is, no persze nem az a nagyon drága, amelyet a japánok annyi gondoskodással vesznek körül, nevelnek  évtizedeken keresztül.

A majdnem egy négyzetkilométeres területen több mint 30 környékbeli kertészet és vállalkozás kínálta termékeit nézelődőknek, kertészkedőknek és szakmai érdeklődőknek egyaránt. A virágvásár mellett kulturális és szabadidős programokból is lehetett választani bőven kicsiknek és nagyoknak. Voltak énekesek, tamburások, táncosok, felléptek zenekarok.   

A Herényiek Házában két kiállítás nyílt, kézműves-foglalkoztató és logikai játékok közül lehetett választani, a Béke téren virág- és üvegdíszekben  lehetett gyönyörködni.


 Annak ellenére, hogy az első, nyolc évvel ezelőtti virágúthoz képest óriásit fejlődött ez a rendezvény, volt hiányérzetem: én el tudnék viselni jóval több fazekast  a Virágúton, szívesen vennék kézbe szép kaspókat, már csak azért is, mert a multik polcain lévőket nem nehéz felülmúlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!