Vörös Adrienn, szombathelyi szépség képviseli a Nyugat-magyarországi Egyetemet

Múlt héten választották meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Szépét a Savaria Egyetemi Központban. A korona egy szombathelyi lány, a 164 centis, barna, göndör hajú Vörös Adrienn fejére került.

Bajdó Bettina

A 19 éves szombathelyi lány zöld felsőben, farmerban, magas sarkú cipőben, kibontott hajjal és smink nélkül érkezik az interjúra. Visszafogott, félénk lány, aki még most is megilletődve gondol a múlt heti döntőre.
- Már azt sem akartam elhinni, hogy megnyertem a Savaria Egyetemi Központ Szépe választást - meséli Adrienn -, úgyhogy még nagyobb meglepetés ért, amikor meghallottam a nevem a Nyugat-magyarországi Egyetem Szépe választás eredményhirdetésén. Már korábban is voltam szépségversenyeken, s jó eredményeket értem el, ezért jelentkeztem a megmérettetésre. Az elsőn még nem izgultam, viszont múlt héten kicsit remegett a lábam. Szerencsém volt, mert a családom és barátaim támogattak mindenben. A döntőben először utcai ruhában, majd bikiniben, végül pedig alkalmi ruhában kellett végigvonulnunk a zsűri előtt. A bírák között ült Freire Szilvi, Miss World 2008, sajnáltam, hogy nem tudtam vele beszélgetni. A versenyen profik segítettek minket, elkészítették a frizuránkat, a sminkünket és segítettek a ruhák kiválasztásában is. Ezt minden nap el bírnám viselni. De nemcsak a küllemünkkel, hanem a lelkünkkel is foglalkoztak. Például az egyik szervező látta rajtam, hogy mennyire izgulok, odajött, s bátorítóan megszorította a kezem, mielőtt kimentem volna a színpadra. Ezzel nagyon sokat segített.
A fiatal lány elárulja, nem készült különösebben a versenyre, mivel kilenc éve atletizál, így fogyókúráznia sem kellett.

Ha teheti egyébként smink nélkül jár, s a haját is kiengedve hordja. 

-  Elsőéves hallgató vagyok orosz-horvát szakon az egyetemen - folytatja Adrienn -, most éppen a vizsgaidőszak elején vagyunk. Emellett atlétikai versenyekre is járok, így kevés szabadidőm marad. Egyébként szeretek utazni, s hétvégente jól esik pihenni valahol a közelben. Most leginkább a tanulásra koncentrálok, az orosz és a horvát nyelvet is az egyetemen kezdtem el tanulni. Eddig az általános és középiskolában németül és angolul tanultam, s az egyetemen is nyelvekkel szerettem volna foglalkozni. Viszont angol és német nyelvi szakemberekből már nagyon telített a piac, ezért úgy döntöttem, hogy oroszul tanulok. Ehhez kellett még egy másik nyelvet választani, s mivel Horvátországban sokat nyaralok a családdal, a horvátot választottam.

A lány hozzáteszi, hogy nem volt könnyű megismerkedni a cirill betűkkel, s furcsa volt az is, hogy a horvát tanár nem tud magyarul, csak angolul, de már túltette magát a kezdeti nehézségeken. Konkrét elképzelései is vannak a jövőre nézve, a következő évben szeretne pár hónapot Szentpéterváron, az egyetemen tölteni. Ha pedig meglesz a diplomája, szívesen dolgozna börtönben, akár tolmácsként is.

Kérdésünkre, hogy a korona átvétele után megrohamozták-e különféle ajánlatokkal a fiúk, a lány így válaszol: - Kaptam ajánlatokat, de senkinek nincs esélye, ugyanis párkapcsolatban élek. A barátomat három és fél éve ismerem, több évig csak barátok voltunk, viszont pár hónappal ezelőtt rájöttünk, hogy szeretjük egymást. A bókokon túl nagyon jól esett, hogy a műsor előtt odajött hozzám egy lány, s elmondta, hogy nekem drukkol, majd a döntő után is odajött, s gratulált.
Adrienn elmondta még, hogy a koronát a legelőkelőbb helyre tette, a szobája közepén, a kupái közé került. Azt, hogy mikor választják meg az ország legszebb egyetemistáját, még nem tudjuk, de egy biztos a Nyugat-magyarországi Egyetemet egy 164 centis, barna, göndör hajú, szombathelyi lány képviseli majd.

A szépségversenyen készült képgalériáért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!