Korrupcióval gyanúsítják az APEH hat munkatársát

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán tartott házkutatást nyolc, aznap elfogott embernél, köztük hat APEH-munkatársnál, akiket vesztegetés elkövetésével gyanúsítanak. Hárman őrizetben vannak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve szerdán reggel egyszerre nyolc helyen tartott házkutatást, melynek eredményeként az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság hat munkatársa és két vállalkozó ellen indult eljárás korrupciós cselekmények elkövetése miatt - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Mint elmondta, a rendelkezésre álló adatok szerint, a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért az adózó ügyfeleket kedvezőbb helyzetbe hozták az adóigazgatási eljárásokban. A nyomozóhatóság a szerdán elfogott személyeket vesztegetés elkövetésével gyanúsítja. A Fejér megyei nyomozók három főt őrizetbe vettek, köztük egy vállalkozót. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik - írja az fmh.hu.

A büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja, amely vizsgálja más bűncselekmények megvalósulását is - közölte a sajtószóvivő, aki hozzátette: a nyomozás érdekeire és arra való tekintettel, hogy az elsődleges nyomozati cselekmények még folyamatban vannak, az üggyel kapcsolatban egyéb információt nem adhat. Részletes tájékoztatást későbbre ígért.  

Ezek is érdekelhetik