Veszélyben az allergológiai betegellátás Szombathelyen?

Veszélybe került az allergológiai betegellátás, állítja dr. Sóti László, akinek cégével szerződést bontott a Vasútegészségügyi Kft. Az orvos sajtótájékoztatót tartott.

Nagy Ildikó

Kedden már nem a megszokott orvosok fogadták a MÁV rendelőben működő Allergia-Asztma Ambulancia betegeit, a Vasútegészségügyi Kft. ugyanis  felmondta a szakrendelést ellátó orvosi céggel kötött szerződést. 

A kft., amellyel szerződést bontottak, dr. Sóti László és felesége, dr. Petz Zsuzsa nevéhez kötődik: 2000-ben a MÁV rendelőben ők hozták létre az Allergia-Asztma Ambulanciát, amelyben azóta is napi 100-120 beteget láttak el  hallhattuk a keddi sajtótájékoztatón.

Dr. Sóti László elmondta: a Vasútegészségügyi Kft. vezetői  március végén olyan szerződésmódosítást tettek eléjük, amelyet nem írtak alá. Abban ugyanis az állt, hogy a betegellátást a továbbiakban csak dr. Sóti László végezheti, a felesége, dr. Petz Zsuzsa nem. Ők viszont eleve úgy alakították ki az ambulancia működését, hogy szakvizsgáik révén a csecsemőktől kezdve a felnőttekig kezelni tudják a betegeket. Az ügy előzménye,  hogy az orvosházaspár cégével már öt éve is szerződést bontottak, akkor, amikor ők polgári pert indítottak a Vasútegészségügyi (akkor még) Kht. ellen, mert a cég több havi vállalkozói díjukat nem fizette ki.

Akkor a nyilvánosság segített, és maradhattak a rendelőben.

Ezen kívül - szintén öt éve - egy felügyelőbizottsági tag feljelentése alapján büntető eljárás is indult a Vasútegészségügyi  Kht. akkori igazgatója és gazdasági vezetője ellen csalás, hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. És bár öt év eltelt, egyik ügyben sem született ítélet.

Az utóbbi perben dr. Sóti Lászlót és dr. Petz Zsuzsát tanúként hallgatta meg a bíróság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!