A pihenés oázisa Zalában (X)

Lenti és a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücskében, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében található. A térség három néprajzi tájegység (Őrség, Göcsej, Hetés) találkozási pontjában helyezkedik el. A terület központja a közel 800 éves múlttal rendelkező 8 500 lakosú Lenti.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A város az Adria felé vezető 86-os nemzetközi főútvonal és az M7-es autópálya mellett fekszik. Zalaegerszegtől 40km, Szombathelytől 70km-re található. A Balatontól 75 km-re, az ausztriai Graztól 140 km-re, a szlovén fővárostól Ljubljanától 200 km-re, Zágrábtól pedig 135 km-re van.

A több, mint 30 éves múlttal rendelkező Lenti Termálfürdő és Szent György Enegiaparkban élmény-, úszó-, gyermek- és gyógymedencék valamint 8 hektár zöldterület, fák, árnyék, pálmafák és számtalan egyéb szolgáltatás nyújt pihenést és felüdülést az idelátogató vendégeknek. A fürdő legnagyobb medencéje a valódi pálmafákkal körülölelt 1340m2 vízfelületű, élménymedence melyben vadvízáram, nyakzuhany, buzgárok, masszázspadok és egy 74m hosszú "Anakonda" csúszda nyújt páratlan élményeket.

A félig fedett melegvizes wellness medencében derékmasszázs, nyakzuhany, buzgárok és élményszökőkút segíti a vendégek felfrissülését. A fájós derekukat, hátukat és izületeiket gyógyítani kívánók számára külön gyógyvizes medence kínál megoldást.

Számos lehetőség kínálkozik a gyermekek számára is. A 8 hektáros szabadtéri részen játszótér, pancsoló medence, békacsúszda, tanmedence és szabad mozgásra alkalmas óriási zöldterület kínál szórakozást.
A fürdés mellett több egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek a látogatók: vannak éttermek, büfék, fagyizók, különféle elárusítóhelyek, játszótér valamint sportolási lehetőségek mint strandröplabda, foci, kosárlabda.

A fedett fürdőrészben működik a gyógyászati részleg.

A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, izületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerűen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetők, amelyekhez előzetes orvosi vizsgálat szükséges.

A fedett fürdőben a gyógyászat mellett Szépségfarm kínál pihenést és regenerálódást a vendégeknek.
Az emeleten lévő szépségfarmon kozmetika, férfi- és női fodrászat, pedikür-manikür, bőrápoló paraffin kezelés és különféle frissítőmasszázsok mint, test-, láb-, keringést segítő-, relaxációs valamint arc- és szépítő masszázsok vehetők igénybe a hét minden napján.

A jelenlegi fedett fürdőrész idén őszre további új, konfortosabb szolgáltastásokkal bővűl, melyben egy új impozáns főbejárat, modern, változatos szaunavilág, gyermekmedence és a vendégek nyugalmát szolgáló kellemes pihenőtér lesz kialakítva.

A Szent György Energiapark

A fürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni.
A földsugárzások ezen típusát - az ún. Szent György vonalakat - a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték. A régi korokban, kultúrákban a Föld ilyen vonulatait, „idegáramait” szentként tisztelték. Ilyen vonalak találkozási pontjaiba kultikus, szakrális helyek épültek, mint pl. Stonehenge, Lourdes, Fatima, Machu Picchu, az egyiptomi piramisok vagy Árpádkori templomok.

A Lenti gyógyfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, amelyeknek több kereszteződési pontja is található itt és ezek a Föld energetikai hálózatának részét képezik.

Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítják helyre. Az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvető működést segítik, jóhatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal kb. 1 órát érdemes eltölteni. A parkban a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, a „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik, ahol a legerőteljesebb a földsugárzás. Ezeken a helyeken 20-30 percet érdemes eltölteni. Ezt az időt pihenéssel, kisebb sétával vagy mozgással lehet kombinálni.

A Szent György Energiapark egész évben látogatható!

Szálláshelyek

Aki hosszabb időt mondjuk egy hétvégét vagy  egy egész hetet szeretne eltölteni Lentiben kíváló lehetőséget kínálnak erre a fürdő által üzemeltetett különböző kategóriájú szálláshelyek (panziók, apartmanok, vendégszobák). A fürdő szálláshelyeire érkező vendégek pedig kedvezményesen vehetik igénybe a fürdőszolgáltatást az ottartózkodásuk ideje alatt.   Bővebb információk: www.lentifurdo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!