Árverés: Lehet böngészni a licitre adott tárgyakat

Már három napja tart a honlapunkról elérhető jótékonysági licit. Időközben újabb adományokat is útnak indítottak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A licitre adott tárgyak között találhatók: hat könyv Buzánszky Jenő, Czibor Zoltán, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Sebes Gusztáv, Göröcs János Keszthelyi Mihály különböző elosztásban való dedikálásával.

Értékes éremgyűjtemény. Kajári Gyula grafikája. Kovács Gábor extrém faszobrász faragott, fa autója. R. Horváth Ildikó festőművész, grafikus collográfiája. Torjay Valter festőművész, grafikus három darab monotípiája. A DAB jégkorongcsapatának acélbikás pólója, a játékosok aláírásával. Rosta Miklós kézilabdázó válogatott meze. Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész két grafikája.

A Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapatának bajnoki melegítője. A Dunaújvárosi Borbarát Klub egy 2005-ös évjáratú Bock Royal Cuvée-je. Az Albacomp kosárlabda csapatának meze, Dávid Kornél aláírásával. Egy Albacomp-mez és nadrág a csapat tavalyi szereléséből. A Videoton labdarúgó csapatának a játékosok által aláírt meze. A Sapa Fehérvár jégkorongozóinak a bajnokcsapat tagjai által aláírt pólója.

A ZTE Football Club labdája az Európa-ligába bejutott csapat tagjainak aláírásával. A Zalakerámia ZTE KK pólója, amelyet Pármában készítettek, kifejezetten a bajnok ZTE KK játékosainak, rajta a Hungarian Champion felirattal. Két poszter a bajnok Zalakerámia ZTE KK tagjairól, a játékosok aláírásával. 
 
KAMARAI ÖSSZEFOGÁS

Az árvíz utáni napokban jelent meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívása, amelyben arra kérték a területi kamarákat, segítsenek a bajba jutott embereknek, vállalkozóknak. A felhívás nem maradt visszhang nélkül Vas megyében, csakhamar elkezdődött a különféle adományok gyűjtése. Csütörtökig összesen csaknem 3 millió forint értékű tartós élelmiszert, ásványvizet, fertőtlenítő- és tisztítószert, új és használt ruhaneműt, műszaki cikkeket gyűjtöttek össze a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai.

Az egy teherautónyi szállítmánnyal az árucikkeket gondosan bedobozolták, felcímkézték  pénteken reggel indul útnak Szombathelyről Borsodba, az ottani kamarához, illetve a kijelölt vállalkozókhoz  az Uniriv Kft. teherautója.

Kiss Sándor, a vasi kereskedelmi és iparkamara főtitkára a berakodáskor elmondta: nem csak kamarai tag vállalkozók és nem is csupán vállalkozók, hanem magánszemélyek is sokan jelentkeztek a felhívásra, s vitték napokon keresztül az adományokat. A főtitkár kiemelte:  a kamara közvetítésével egyenesen oda jutnak el az összegyűjtött  árucikkek, ahol azokra a legnagyobb szükség van. 

Az adománygyűjtés Kiss Sándor szerint ezzel nem fejeződik be végleg, hiszen ha a társkamaráktól olyan megkeresés érkezik, hogy ismét szükség van a szervezetek, a vállalkozók összefogására, akkor a vasi kamara is újra elindítja az akcióját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!