Felújítják a büki egészségházat

Szerdán tartották a büki Egészségház rekonstrukcióját célzó uniós támogatású projekt ünnepélyes nyitórendezvényét.

Tersztyánszky Krisztina

A beruházásnak október végére kell elkészülnie. Bük város önkormányzata 2008. májusában pályázatot nyújtott be az Egészségház épületének rekonstrukciójára. A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 22 millió 216 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat gyümölcse idén nyáron érik be: az önkormányzati önrésszel együtt összesen 24 millió 684 ezer forintos beruházás valósulhat meg.

Az építési munkálatok már a nyár elején megkezdődtek. A felújítás keretében hőszigeteléssel látják el a több mint húsz éve épült egészségház homlokzatát, valamint modern ajtókra és ablakokra cserélik az elöregedett nyílászárókat. Ezáltal hosszú távon költséghatékonyabbá válik az intézmény üzemeltetése.

A fontos intézmény rekonstrukcióját apró lépésekben már korábban elkezdte a város. A négy gépkocsi számára elégséges parkolóhelyeket közvetlenül az épület előtt ki is alakították. Egy korábbi projekt keretében megoldották az épület teljes akadálymentesítését, így akár babakocsival, akár kerekes székkel be lehet jutni a rendelésekre. A most futó projekt legfőbb célja az ellátás feltételeinek javítása a jelenlegi funkciók változatlanul hagyása mellett. Tehát az épület a felújítás után is a már meglévő szolgáltatásoknak, az orvosi rendeléseknek és a védőnői szolgálatnak ad majd helyet, ám lényegesen színvonalasabb körülmények között, mint eddig.

A pályázattal a város vezetése az itt élő és itt szabadságukat töltő emberek életminőségét kívánja javítani, illetve biztosítani a lakosság komplex egészségügyi ellátásának magas, városhoz illő színvonalát. Az önkormányzat a gyógyító munka mellett nagy hangsúlyt helyez a megelőző tevékenységre is, amelybe ezután az eddiginél is nagyobb mértékben be kívánja vonni a helyi civil szervezeteket. Az építkezés befejezésének várható időpontja október vége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!