Hamarosan kész a sárvári rehabilitációs központ

A kórház valamennyi dolgozóját köszöntötték a Semmelweis emléknapon. Az ünnepség alatt sem álltak meg az építési munkálatok az intézmény területén.

Bajdó Bettina

Minden évben július elején tartják a Semmelweis ünnepségeket. Ez alkalmából a város vezetői kitüntetéseket adtak át a kórház azon dolgozóinak, akik több évtizedes munkájukkal hozzájárultak a betegek ellátásához, gyógyításához, ápolásához.

A kórházban július 9-én tartották a Semmelweis-napot, az ünnepségen nemcsak a kitüntetetteket, hanem a kórház valamennyi dolgozóját köszöntötték. De nemcsak ez volt az ünneplés apropója, hanem az is, hogy a sárvári kórház jelentős átalakuláson megy keresztül.

Mint azt többször megírtuk már, a kórházfejlesztés a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program segítségével valósul meg, ehhez 791 millió forint támogatást nyújt az unió és az állam. A fejlesztésnek köszönhetően a sárvári kórház a régióban is egyedülálló profilú rehabilitációs szolgáltatást nyújt majd a rászorulóknak.

A kórház teljes korszerűsítésével és egy új épületszárny kialakításával egy regionális szerepkörű komplex rehabilitációs központ jön létre 92 ággyal. A tavaly júliusi alapkőletétel óta jól halad az építkezés. Építészetileg két jól elkülöníthető részre lehet bontani a beruházást: a csaknem 1500 négyzetméteres nyugati szárnyban (az egykori sebészet területén) az ütemterv szerint februárban már megvolt a műszaki átadás.

Ehhez kapcsolódik az 1600 négyzetméteres új rehabilitációs tömb. A kórház főbejárata, illetve a felújított épület közötti részt már összekapcsolták a komplexum többi részével, a régi és az új részt összekötő folyosó, valamint az új, háromemeletes tömb létrehozásával. Az új tömb műszaki átvétele júniusban volt, az eszközbeszerzések után várhatóan a nyár végén lesz az ünnepélyes átadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!