Hideg, esős idő vasárnap

Az elmúlt időszak kánikulájához képest jelentősen mérséklődik a hőmérséklet a következő napokban. A lehűlés már szombaton elkezdődött, s vasárnap 18-23 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet.

MTI

Ez az érték  körülbelül nyolc fokkal kevesebb az ilyenkor átlagosnál - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szombaton.

Gaál Áron ügyeletes meteorológus tájékoztatása szerint vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, a Dunántúlon elszórtan, másutt azonban sokfelé lehet esőre, záporra számítani. A Duna vonalától keletre lesz több csapadék, ott helyenként jelentős mennyiségű esőre van kilátás.
   
Szeles idő lesz, és vasárnap már az északkeleti országrészben is viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet.
   
A következő napok időjárásáról szólva Gaál Áron elmondta, a jövő hét első napjaiban még kissé hűvös, változékony idő lesz záporokkal, zivatarokkal, majd a hét második felére már egyre több lesz a napsütés, lassanként erősödik a nappali felmelegedés. Péntekig fokozatosan 25-30 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!