Hosszabbításos kosárvereség Szlovákiától

Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott szoros csatában, hosszabbítás után kikapott a szlovák csapattól a szombathelyi négyes torna szombati zárónapján.

MTI

Magyarország-Szlovákia 62-65 (16-15, 18-16, 14-14, 8-11, 6-9) - hosszabbítás után.
   
A legjobb magyar dobók: Fűrész 17, Krivacsevics 12, Fegyverneky 10

Az erősen megfiatalított magyar válogatott - amely a vasi torna csütörtöki nyitómeccsén leiskolázta a románokat, majd hat ponttal kikapott a világbajnok ausztrál együttestől - szlovák ellenfeléhez hasonlóan álmosan kezdte a szokatlanul korai találkozót, s a nyitónegyed első felében alig esett kosár. Később belejöttek a csapatok, s egypontos magyar előnnyel zárult a szakasz. A folytatásban is szoros maradt a meccs, Székely Norbert együttese végig vezetett, a félidőben három ponttal.

A fordulás után jól kezdett a magyar csapat, a harmadik periódus felére kilenc pont előnyhöz jutott, ezt követően azonban nem tudott mit kezdeni a szlovákok kemény védekezésével, így 30 perc után ismét csak három pont volt az előny.
   
A negyedik szakaszban nagyon pontatlanok voltak a felek, rengeteg rossz dobás volt, s a hazaiak a büntetővonalról is kevés pontot szereztek, így a szlovákok hosszabbításra mentették a meccset. A ráadásban pedig egyértelműen a vendégek voltak a jobbak, s végül három ponttal győztek.
   
Székely Norbert szövetségi kapitány: - Nem voltunk elég kemények. Ennél keményebben kellett volna játszanunk, hogy nyerhessünk. Mindkét csapat pontatlanul játszott, s nálunk kijöttek azok a hibák ezen a meccsen, amikre számítottunk. A zóna ellen nem voltunk még elég jók, de ezzel nincs is baj, hiszen még ezt nem tudtuk gyakorolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!