Magára hagyta a sérültjét a bedrogozott sofőr

Vasárnap hajnalban egy szombathelyi férfi bejelentése nyomán vonultak ki a rendőrök helyszínelni a Gagarin utcába, ahol egy személygépkocsi fának ütközött. Az autó sofőrje elmenekült, otthagyta sérült társait.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség munkatársai megállapították, hogy egy toronyi lakos az általa vezetett személygépkocsival a balra ívelő kanyarban jobbra sodródott, majd egy fának csapódva állt meg. A gépkocsi vezetője és egyik utasa 8 napon túl, másik utasa pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gépkocsi vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott, majd ellátásért jelentkezett a szombathelyi Markusovszky Kórház sürgősségi osztályán. Az orvosok alkohol- és drogteszt alá vetették, mindkettő pozitív eredményeket mutatott ki. A gépkocsivezető ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indul.

 

Szintén vasárnap a hajnali órákban egy zalaegerszegi lakos tehergépkocsijával Sopron felől Sárvár irányába haladt, amikor a 84-es számú főúton Tompaládony térségében egy jobbra ívelő kanyarban - eddig ismeretlen okból - elveszítette uralmát járműve felett és az árokba sodródott. Itt többször megpördült, majd egy fa állította meg. A balesetben a gépkocsi utasa könnyű, míg vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!