Médiatábor diákoknak Velemben

Film, színház, mozgókép-művészet: álló héten át e témakörökkel foglalkoztak a diákok a médiatáborban.

Kozma Gábor

- Hat rövidfilm készült el már, s mondhatom: nagyon élvezték a fiatalok a forgatást - fogalmazott az Alkotóházban Boros Ferenc szervező.

Aki maga is gyakorló filmes. A táborzók művei néha vicesre sikeredtek, de akadt köztük magvasabb is. A technika elsajátítása nem okozott gondot és az is kiderült, igenes van igény a tartalmas szórakozásra. A filmesek után a drámások is kitettek magukért: svéd gyerekversek mellett Kern András Halló itt belváros című kabaréját vitték színre.
 
- Tizenhat diákot fogadtunk és foglalkoztattunk. A Szent-Györgyiből nem csak videó és drámás, hanem egészségügyi szakról is érkezett két tanuló. A délelőtti és a kora délutáni órák forgatással és gyakorlással teltek, késő délután pedig jöttek az előadók. Ez volt az elméleti rész és úgy vettem észre, e megfogta a táborozókat - folytatta Boros Ferenc.
 
Lovass Tibor, az ismert tévés előadása nagy sikert aratott. Kiváltképp, hogy bemutatta a szakmai fogásokat is. A szituációs gyakorlatokat Balogh János és Papp Ionesku Dóra vezette elő.

Igazi meglepetést okozott a helikopter kamera, amit Wolf Ferenc televíziós operatőr varázsolt a táborba. Természetesen a filmvetítés sem maradt el. Erdélyi János Andris című alkotását vetítették le, amely láthatóan megérintette a gyerekeket. Volt alkalmuk feldolgozni a látottakat, mivel a rendező is eljött, beszélgetett a diákokkal. A végére is maradt poén: csütörtökön este mutatják be az elkészült műveket, ezzel válik teljessé az egyhetes együttlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!