Súlyos baleset a 71-es főúton (frissítve - újabb áldozat)

Már három halálos áldozata van a badacsonytördemici balesetnek; a veszprémi kórházban péntekre virradó éjszaka meghalt a karambol egyik sérültje, egy 34 éves budapesti asszony.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szigliget felé haladt az az Opel Corsa, amely a 71-es főút badacsonytördemici elágazójában a feltételezések szerint nem adta meg az elsőbbséget a Keszthely iránáyból feltehetően szabályosan érkező Ford Mondeonak. A két gépkocsi összeütközött, a Corsában a jobb első ülésen ülő férfi és a hátul középen ülő fiatal lány életét vesztette. A tapolcai mentők sokáig küzdöttek ugyan a megmentésükért, de sikertelenül - írja a Veszprém Megyei Napló.

A nagy erejű ütközés következtében a szabálytalanul közlekedő autó öt utasa közül ketten a helyszínen meghaltak: egy 14 éves solymári lány és egy 29 éves monori fiatalember.
   
Egy 34 éves asszonyt és egy 14 éves lányt életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállítottak a veszprémi kórházba. Az asszony a múlt éjszaka a kórházban meghalt.
   
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének közlése szerint az elsőbbségadást figyelmen kívül hagyó autó vezetője, egy 23 éves pilisi fiatalember a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. A főúton szabályosan haladó autó sofőrje - egy 30 éves nagykanizsai nő - nem sérült meg. 

A 71-es főút badacsonylábihegyi és hegymagasi elágazója között teljes szélességében lezárták az utat a helyszínelés és mentés idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!