Új elnök a régiós tanácsban

Az új miniszteri delegáltak nélkül határozatképes volt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács rendkívüli ülése, amely új elnököt is választott.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács csütörtökön zalaegerszegi rendkívüli ülésére sem érkeztek meg a szaktárca delegáltjai, ám nélkülük is határozatképesnek bizonyult a testület. A tizenegy jelenlévő tag egyhangú támogatással megválasztotta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökének Manninger Jenőt,  a Zala Megyei Közgyűlés  elnökét. Dr. Ipkovich György,  Szombathely  polgármestere továbbra is ellátja a társelnöki  teendőket.  

A testület egyebek mellett tájékozódott a Nyugat-dunántúli Operatív Program  végrehajtásának helyzetéről, a 2007 és 2010 között rendelkezésre álló  források felhasználásáról.

Értékelte a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázataira benyújtott, a szakmai minimumot teljesített pályázatokat.  Ezek az ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak fejlesztésével,  a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésével, a közösségi közlekedési infrastrukturális beruházásokkal, helyi és kistérségi szintű rekultivációs programokkal, a belterületi utak fejlesztésével, s a rehabilitációs szolgáltatásokkal voltak kapcsolatosak. 

A tanács a projekteket kiemelten támogatott, támogatott és semleges kategóriába sorolta. Az azonban kérdéses, hogy a bíráló bizottság végül ezeket figyelembe veszi-e, mivel a  testület olyan információt kapott, hogy a miniszteri delegáltak nélkül meghozott rangsorolást nem tekintik érvényesnek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!