Ismét sávlezárás a Zanati úti aluljáróban

Ismét dolgoznak a Zanati úti aluljáróban: a kivitelezők szeptember közepére végeznek a munkával.

Peltzer Géza

A Zanati úti vasúti felüljáró - amely az autóval közlekedők számára valójában aluljáró - kritikus pontja a megyeszékhely közúthálózatának. Ezért, ha itt sávlezárás vagy teljes lezárás van érvényben, komoly dugók alakulhatnak ki. Ráadásul hirtelen lezúduló csapadék esetén feltelik vízzel, mert a város csatornahálózata ilyenkor nem képes egyszerre befogadni az és a kommunális szennyvizet.

A város EU-s pénzekből már kiépített itt egy nagyteljesítményű szennyvízátemelőt, de abban az esetben, ha a 120 centiméter átmérőjű csatorna befogadóképességét meghaladó csapadék hullana le hirtelen, csak egy többszáz köbméteres átmeneti tároló segíthetne, amire nincs elegendő hely a környéken.

Hétfőtől ismét dolgoznak az aluljáróban: az út alatt lévő  betonból készült,  és már elhasználódott, itt-ott megrepedt  csőbe műanyagból készült bélést húznak bele, és rögzítik forró levegővel. Ennek a technológiának előnye, hogy nem kell teljes hosszában (90 méteres hosszon használódott el súlyosan a betoncső fala) kiásni a csövet, elég munkagödröket kiépíteni. A másik előny, hogy javítás után a csatorna áramlásdinamikai mutatói javulnak. A munkát a Savaria Karnevál befejezése után kezdték  meg, és szeptember tizenharmadikáig kell vele végezni - tudtuk meg Lakézi Gábor városfejlesztési  és -üzemeltetési osztályvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!