Nyári munkán: a vasi politikusok idén nem sokat nyaralnak

Nincs szabadságolási szezon a politikusoknál: parlamenti munka, illetve a közelgő őszi helyhatósági választok miatt a vasi politikusok többsége munkával tölti az idei nyarat. Idén csak néhány vasi képviselő ment nyaralni valamely külföldi országba.

Angyal László

Ágh Pétert   a Fidelitas nyári, a  Heves megyei  Bükkszéken tartandó  táborának  koordinálása   közben értük utol. A fiatal politikus elmondta, hogy munkával telik augusztusának nagy része, hiszen a szeptemberi a Joskar Ola-napok szervezése is gőzerővel folyik. - A kevés szabadidőmet  barátnőmmel  a Balatonnál, Tihanyban szeretnénk eltölteni.

Bana Tibor  ugyancsak a Balatonra tart. Balatonyfenyves lesz az célállomás, valamikor  augusztus 20.  után. -  Addig sem unatkozom:   az önkormányzati választások jelöltjeit hallgatjuk meg, bemutatjuk őket, egyszóval elkezdődött a Jobbik  vasi kampánya.

Bebes István,  Körmend polgármestere  szintén már  a választásokra koncentrál, ezekben a hetekben találkozik   a körmendiekkel, értékelik az előző négy évet, s  megvitatják, mi várható a következő ciklusban. A fideszes szenátornak idén sikerült egy  teljes hétre elbújni a világ elől, a rejtekhelyről csak annyit árult el, hogy  nyugat-dunántúlon található.

Dr. Ipkovich György szombathelyi polgármester a napi ügyek intézése mellett (a jövő héten rendkívüli közgyűlés is lesz) legfeljebb egy-egy napra tud távol lenni hivatalától. Akkor sem hagyja el  a megyét: a kőszegi szőlőbirtok, a döröskei nyaraló, vagy büki víz jelenti  a kikapcsolódást számára.  

Dr. Pukás Tivadart  éppen mentőorvosi ügyeletében értük el, számára is megoldhatatlan probléma  több hét  szabadság   beiktatása.
-  Ha lesz is  néhány szabad napom, akkor is legfeljebb   a Balaton, Bük jöhet csak szóba. Básthy Tamás idén is Kőszegen piheni ki az év első felének fáradalmait.Még csütörtökön is bizottsági ülésen voltam, ezért nekem nagyon jó, ha  itthon lehetek. Másrészt  idehaza is akad program, hiszen a  választókerületemben   minden hétvégére jut egy-egy falunap.

Némileg hasonló cipőben jár Kovács Ferenc is,  a megyei közgyűlés elnökének minden hétvégéje  helyi programokkal zsúfolt. - Ezen a nyáron  két napot sikerült együtt pihennem az unokákkal Balatonberényben. Ami nagy szó, hiszen ők a szüleikkel Brüsszelben élnek.

Külföldön nyaralt  dr. Nemény András, aki öt napot töltött  Porecben, az Isztrián. Szintén Horvátországban, Krk-szigeten pihent bő egy hetet 

V. Németh Zsolt, aki ha rossz idő volt, Adriáról szóló,  1933-as útleírást olvasott, vagy kiruccant Pulába, Rovinjba, Humba. (Ez utóbbi  a világ legkisebb városa.)   

Dr. Hende Csaba honvédelmi  minisztert tegnap nem sikerült utolérnünk. Úgy tudjuk, hogy a  szombathelyi országgyűlési képviselő szabadságát tölti,  ezekben  a napokban Lengyelországban tartózkodik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!