Vihar: autókat mentettek a vízzel telt aluljáróból

Az időjósok által péntekre beharangozott, trópusi jellegű viharok okozta károk sok munkát adtak hétvégén a vasi tűzoltóknak.

Angyal László

A Vas Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese összefoglalta, hogy a hétvégén hová hívták ki a vasi tűzoltókat.  Az országon átvonuló trópusi jellegű  vihar Vas megye keleti részét érintette leginkább: a sárvári, a celldömölki és a répcelaki tűzoltók kidőlt fákat aprítottak, vizet szivattyúztak ebben a térségben. A szombathelyi tűzoltók segítségét  nem sokkal éjjel tíz óra előtt kérték, mert  a Zanati úti aluljáróban három autó bennrekedt: a lánglovagok kivontatták  a vízzel teljesen megtelt aluljáróból a kocsikat. Emlékezetes, hogy tavaly októberben heteken keresztül közlekedési káosz volt a környéken, mert csapadékelvezető csatornát építettek.  Ennek ellenére az új csatornarendszer nem bírta elnyelni a temérdek vizet.

Pénteken harminc alkalommal riasztották a lánglovagokat, akik szombaton sem unatkoztak: 18 esetet regisztrált a megyei ügyeletes. Söptén, Celldömölkön csapadékvizet szivattyúztak, Rönökön az útra kidőlt  fát távolították el, míg  Hegyhátszentjakabon egy patakba fordult fa duzzasztotta  fel a  vizet, ezért a fát felvágták, és kiszedték a mederből. Őrimagyarósdon is katasztrofális volt a helyzet: megcsúszott a föld, a mintegy ötven köbméterből legalább tíz az úton landolt. 

A celldömölki önkéntesek a szomszéd megyében, Csöglén jártak, ahol egy kútba esett kutya miatt kérték a segítségüket. A tűzoltók időben érkeztek, és élve kimentették a házi kedvencet a mélyből.

A vasárnap délelőtt sem telt el esemény nélkül: Pankaszon villám csapott egy fába, ami kidőlt, és veszélyeztetett  egy családi házat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!