Zalában vizsgálják a gyanús szombathelyi szakértői szerződéseket

Az országos rendőrfőkapitány a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki a szombathelyi polgármesteri keret felhasználásának vizsgálatára.

Angyal László

A rendőrségi feljelentést június 21-én a szombathelyi önkormányzat által létrehozott eseti bizottság megbízásából dr. Szakács Dávid, a grémium fideszes elnöke tette.

Akkoriban a jogász végzettségű politikus azt nyilatkozta: olyan többségi vélemény alakult ki a bizottságban, mely szerint egyes kifizetések törvénybe ütközőek voltak, így akár és felmerülhet akár a hűtlen kezelés gyanúja is.   Azt is elmondta: a bizottság szeretné, ha a rendőrség foglalná le az iratokat és tárná fel azokat a tényeket, amelyekre az önkormányzati vizsgálóbizottságnak nem volt lehetősége. Hozzátette: becslésük szerint 2002 és 2009 között a polgármesteri szakértői keretből 150 millió forintot fizettek ki.      
 
A Szombathelyi  Rendőrkapitányság a politikus feljelentés alapján elrendelte  a nyomozást, majd elfogultságot jelentett be, így a vizsgálat átkerült a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára. Ahol hűtlen kezelés és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt az új aktát megnyitották, majd az ügyben a vasi főkapitányság előterjesztést nyújtott be az országos rendőrfőkapitánynak a vasi bűnügyi szervek elfogultság miatti kizárása érdekében.

Információink szerint a vasi ügy folytatásáról megszületett a döntés: Zala megyében vizsgálják a kifizetések jogszerűségét. A hírt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Salamon Róbert megerősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!