Buszpályaudvar projekt: hűtlen kezelés kontra hatóság félrevezetése

Tovább bonyolódik a szombathelyi buszállomás projekt rendőrségi ügye: hatóság félrevezetése miatt feljelentést tesz az MSZP két szombathelyi politikusa.

Angyal László

Dr. Nemény András, a párt megyei elnöke és dr. Czeglédy Csaba alpolgármester pénteken sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondták: a buszállomás céljára vásárolt telkeket nem áron felül vette meg a város vagyonhasznosító cége.
Leszögezték: dr. Németh Gábor, a Szova Zrt. vezérigazgatója egzisztenciális nyomás alatt tette meg a feljelentést. Dr. Czeglédy Csaba felmutatta az üggyel kapcsolatos összes dokumentumot. Az alpolgármester szerint a kérdéses ingatlanokról az elmúlt másfél évben három szakértői vélemény készült, egy a Szova Zrt, egy az önkormányzat (ahol a cégeket versenyeztetéssel választották ki) megbízásából. A harmadik céget viszont a vezérigazgató jelölte ki, és ez utóbbi szakértő talált is 200 millió forintos eltérést a piaci ár és a Szova által kifizetett összeg között.
 
A politikusok szerint, ha a rendőrség ismeri a két előző szakvéleményt, akkor nem indít nyomozást hűtlen kezelés gyanúja miatt. Ezért az MSZP két prominense hatóság félrevezetése miatt feljelentést tesz a rendőrségen.
 
Dr. Nemény András beszámolt arról is, hogy a Szova Zrt. vezérigazgatója a cég pénzén, munkaidőben egyedül vesz angol nyelvleckét. A tanfolyam 120 órás, óránként 2 ezer 400 forintba kerül. A pártelnök utalt arra is, hogy a Szova szellemi dolgozóinak minapi sümegi kirándulása több millió forintba került: lovas-ebes vadászat is volt a dínomdánomon.

Dr. Németh Gábor lapunknak elmondta: a tréning szerepelt a cég üzleti tervében.

- Az előző vezetés Bécsben járt, mi Sümegen, és a megszokott összeg negyedét költöttük erre. A nyelvleckéről pedig megjegyezem: kötetlen munkaidőm, és üzleti angolnyelv tanfolyamom része a cég elfogadott képzési tervének.
 
Az újságírók betekinthettek a dokumentumokba. A Szova Zrt. vezérigazgatójának feljelentésében egyebek között az áll, hogy a cégnél semmilyen írásos nyomát nem találják annak, milyen körülmények között vásárolták meg buszpályudvar projekthez - több mint egymilliárd forintért - az ingatlanokat. Ezért a cég akkori vezérigazgatóját, Kovács Elődöt is megkeresték, ám ő nem reagált a hivatalos levelekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!