November közepén folytatódik a kesznyéteni Barna bácsi büntetőpere

A kertjét árammal védő kesznyéteni férfi büntetőpere november 16-án folytatódik - hangzott el a csütörtöki tárgyalási napon, amelyet előbb Miskolcon, a Borsod megyei bíróságon, majd a kesznyéteni helyszínen tartottak.

MTI

A Sebe Mária vezette bírói tanács előbb meghallgatta az ügyben eljáró műszaki szakértőt, a helyszínen pedig arra keresték a választ, hogy az áldozat - a férfi, aki két társával mászott be a kesznyéteni idős férfi kertjébe - mennyi ideig érhetett hozzá az uborka köré húzott karókon lévő áramjárta vezetékhez.

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője közölte: azt is vizsgálták, hogyan jutott be a kertbe az elhunyt férfi és két társa, illetve az áramütés és a segítségnyújtás között mennyi idő telhetett el. Tanúkkal azt az útvonalat is végigjárták, amelyen a segítők a helyszínre jutottak. Felvetődött egy újabb tanúnak a neve is, aki az ügy tisztázásához fontos információkkal rendelkezhet. 

A tárgyalás november 16-án műszaki és elmeorvosi szakértők, valamint az igazságügyi orvos szakértő meghallgatásával folytatódik.

A 69 éves kesznyéteni férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást. A tulajdonos vallomást tett, és azt mondta, eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat. 

A vád szerint 2008 nyarán három helybéli uborkát akart lopni, pedig tudta, hogy áram van a kerítésben. Erre figyelmeztették is egymást, mégis mindhárman átugrottak a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!