NYME SEK Gólyatábor 2010: a versengés folyatódik

A második nap délelőttjén hivatalosan is hallgatóvá fogadta az egyetem vezetősége a gólyákat. Az évnyitó ünnepség után a "Huncut péntek" nevet viselő vetélkedőn mérettettek meg a csapatok, majd Aranyosi Péter csalt mosolyt az arcokra.

Turbók Orsi

A Tanévnyitó Ünnepség tradicionálisan a Gólyatábor része, amelynek keretében az egyetem vezetői idén is kézfogással köszöntötték az első éves hallgatókat. A program emellett állóképesség-próba is, hiszen az előző napi zsongás után nem könnyű helyt állni.

A Művelődési- és Sportházban tartott rendezvény után az éhes táborlakók lelküket és gyomrukat is regenerálhatták a Sörkertben tálalt ebéd alatt.

A "Huncut péntek" nevet viselő vetélkedőn az öt csapat vicces, olykor merész feladatokkal mérettethette meg magát. Az, hogy melyik ország képviselete győzedelmeskedett, majd csak az utolsó napon derül ki, addig folyamatosan gyűjtik a táborlakók a pontokat.

Aranyosi Péter színpadra lépésével megkezdődött a könnyezve nevetés. A magyar Stand up comedy egyik sztárja azt hozta, amit vártunk: grimaszaival kiegészített poénbombái csak úgy röpködtek a díszteremben.

A délután folyamán volt véradási lehetőség is, amelyet sok gólya és felsőbbéves egyetemista is kihasznált. Egyetemi lapunk és a Berzsenyi Rádió standja szintén megtalálható volt az udvaron.

A LunchBox zenekar koncertjére megtelt a sportpálya: a srácok ismét hatalmas bulit prezentáltak. A saját dalokon kívül egy ajándék feldolgozással is készültek a fiúk a gólyatábor résztvevőinek (Pokerface). A hirtelen kerekedett fesztiválhangulat az éjszaka további részében sem hagyott alább. 

A koncertet követően a Holt (részeg) Költők léptek a színpadra, akik a délután megadott szavak felhasználásával kerekített írásaikat olvasták fel a nagyközönségnek. Az éjszaka további részében a Gumidizsiben és az Egyetemi Klubban többszáz hallgató táncoltatta meg fáradtnak cseppet sem tűnő tagjait.

A harmadik nap programjában szerepel például a Savaria Túra (városi vetélkedő állomásokkal), az Ivory Coast Reggae Band és az Ocho Macho koncertje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!