Orbán Viktor látogatása Szombathelyen

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután Szombathelyre látogatott. A Fidesz irodából átsétált a Claudia cukrászdába, ahol dr. Ipkovich György is üdvözölte.

Nagy Ildikó

- Nem tudják, mi történt? Annyi itt a rendőr - faggatta a Fidesz Szent Márton utcai irodája előtt várakozókat egy a szomszéd házban élő férfi. Aztán fél öt előtt néhány perccel begördült a parkolóba a fekete kampánybusz.
Orbán Viktor miniszterelnököt Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselő, Szombathely fideszes polgármesterjelöltje üdvözölte elsőként.

- Kaphatok egy kávét? - kérdezte vendéglátóitól a miniszterelnök már a pártirodában, ahol interjút adott lapunknak. (Ezt hamarosan közöljük). Utána az iroda előtt várakozó szombathelyi fideszes képviselőjelöltekkel és az időközben hozzájuk csatlakozó szimpatizánsokkal - az aluljárón át - elindult a belváros felé. Eredetileg a Fő térre sétált volna, ám a stáb úgy döntött, hogy a Claudia  cukrászda teraszán időznek egy keveset. A miniszterelnök a cukrászda előtt karon ragadta Varga Hedvig helyi fideszes aktivistát, maga mellé ültette, és a helyi választási esélyekről, a kampányról faggatta, majd ismét kávét kért. A szimpatizánsok közben körülállták a miniszterelnököt, aki a kávé kortyolgatása közben több tucat fideszes szórólapot ellátott a névjegyével.

Néhány perc elteltével - láthatóan mindenki meglepetésére - az asztalhoz lépett dr. Ipkovich György polgármester, aki a város nevében köszöntötte a miniszterelnököt. A polgármester a szombathelyi szocialisták kampánykiadványa mellett egy borítékot nyújtot átt a miniszterelnöknek.

A borítékban egy levél volt, amelyben dr. Ipkovich György városi ügyekhez, a várost érintő beruházásokhoz - a 86-os főút fejlesztésének 2013-ig történő befejezéséhez, a Vát-Porpác repülőtér-projekthez, a Markusovszky kórház székhelyének Szombathelyre történő visszahelyezéséhez, a szombathelyi MÁV-ingatlanok kedvező áron történő városi megvásárlásához - kért kormányzati támogatást.

Orbán Viktor több idős emberrel is elbeszélgetett a cukrászda teraszán, egyebek mellett a szombathelyi kampány durvulásáról is kérdezte őket. Negyed hat után pár perccel elköszönt a szombathelyiektől, beszállt a Király utcában várakozó kisbuszba, majd a Szombathelyi Városi Televízióba ment, ahol ismét interjút adott.

A miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint Orbán Viktor Szombathelyen elmondta, hogy a 86-os számú főút képtelen állapotán mindenképpen javítani kell, ezért ennek az útnak a négysávosítása a kormány elsőszámú fejlesztési célkitűzései között szerepel.  Szijjártó Péter szerint a miniszterelnök világossá tette, hogy az MSZP nevével fémjelzett, megszorításokra épülő gazdaságpolitika ideje lejárt. 
 
A nemzeti ügyek kormánya az együttműködés gazdaságpolitikájának középpontjába a növekedést és a munkahelyteremtést állítja.  Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás lehetőséget ad az embereknek arra, hogy elmondják véleményüket a kormány eddigi teljesítményéről, így minél több szavazatot kapnak a Fidesz jelöltjei, annál gyorsabb lesz a változás Magyarországon - írta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!