Személyvonat ütközött teherautóval, ketten meghaltak

Személyvonat ütközött egy teherautóval Spanyolország déli részén hétfőn, két ember meghalt, nyolc másik megsérült - közölte egy kormányzati tisztviselő.

MTI

A belügyminisztérium regionális szóvivője elmondta, hogy a baleset Carmonita település közelében történt, 90 kilométerre a portugál határtól.

A teherautót a Spanyolországot Portugáliával összekötő szuperexpressz vasútvonal építésénél használták,  amikor a három vagonból álló személyvonat belerohant. A sofőr meghalt, valamint egy fiatal nő a vonaton. A mozdonyvezetőt súlyos állapotban szállították kórházba.


A  nagy sebességű vasúti vonal a portugál fővárost, Lisszabont köti majd össze Madriddal. A tervek szerint négy év múlva készül el, amikor a vonat három óra alatt teszi meg az utat. A későbbi tervek alapján az Atlanti-óceántól rendkívül gyorsan lehet majd Franciaországon keresztül Nagy-Britanniába és Belgiumba utazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!