Új választás lesz Orfalun: Goda-Holecz 28-28

Huszonnyolc-huszonnyolc szavazatot kapott a helyhatósági választásokon a két polgármesterjelölt Orfalun. Értékelésre kértük őket. Mindkét jelölt jót akar.

Szenkovits Péter

Valemennyivel több mint hatvan polgár jogosult választásra a kisközségben. Ötvenheten mentek el voksolni, ám  kiderült, hogy volt egy érvénytelen szavazat. Így alakult ki a 28:28-as döntetlen. Az egyéni listás képviselőválasztás eredményes volt. Azaz új testület már van, faluvezető még nincs. 

- Van bennem csalódottság, mert úgy érzem, hogy igenis születtek eredmények  - fejtette ki lapunk érdeklődésére Goda Ilona, aki 1997-ben telepedett le itt végleg, 2006-tól mostanáig töltötte be a polgármesteri tisztséget.  Nyert a község turisztikai pályázaton ötvenöt millió forintot a faluközpontban  meglévő épület, az úgynevezett nyúlház rekonstrukciójához. Sok funkciójú lesz, egyrészt gyógynövény- és fűszerkiállítás, valamint  teaház is nyílik majd, azaz turistacsalogató szerepet is szánunk az épületnek. Másrészt pedig közösségi intézményként is működhet majd. Mögötte komplett konyha készül, rendezvényekhez is ki, illetve bérbe  lehet majd adni. A tetőrérben pedig később szállásokat is ki lehetne alakítani határon átnyúló pályázatok segítségével. Van falunapunk, községi karácsonyunk, Szent Bernát ereklyét kaptunk, kápolnát lehetne majd építeni. Fontos, hogy tavaly  beindult a falugondnoki szolgálat, a kisbusz szolgáltatásait is számosan igénybe veszik. Most már jó az anyagi helyzet is. Talán jobban kellett volna az eredményeket kommunikálnom.
 
- Gondoltam, hogy szoros, fej-fej melletti lesz az eredmény. Kicsit kétfelé húztak a szavazók - vélekedett megkeresésünkkor Holecz Károly, aki 1994 és 2006 között volt polgámestere Orfalunak. - Nem a funkció miatt indultam, hanem mert többen is rábeszéltek az úgynevezett őslakók közül, hogy próbáljam meg ismét. A hangsúlyt a közösségépítésre fektetem, együtt, közösen dolgozva sok mindent meg lehet itt csinálni. Az itteni szlovén kisebbségi önkormányzat elnöke voltam négy évig, ezután lesz elnökválasztás majd. Az országos szlovén önkormányzat elnökségének is tagja vagyok. Parasztházat vásárolt a rábavidéli szlovén egyesületünk egy kht.-vel. Uniós projektnek köszönhetően megújul. Össze kell fognunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!