Áruház épülhet a hajdani kőszegi posztógyár területén

Munkálatok folynak a hajdani kőszegi posztógyár területén. A város bevezető útjánál a csúfságként létező romhalmazt most eltakarítják, rendezik az ipari park területét.

Némethy Mária

A hajdani kőszegi posztógyári területtel kapcsolatban legutóbb arról adtunk hírt, hogy Kőszeg első körforgalmának kialakításán dolgoznak a tulajdonosok, az  Innovációs Park Kőszeg Kft. létrehozói. Látható: nagy munkák zajlanak  a területen. 

- Folytatódik a terület takarítása - válaszolta megkeresésünkre Gergye Péter, az egyik tulajdonos. - A Penny mellett kiásott pince és a mögötte lévő területeken a beton darálékok jelzik, hogy lassan elkészül az elülső területek rendbetétele. A bevásárlóközpont parkolója mellett a körforgalom érdekében kell a törmeléket felszedni, egyúttal   új, tömör alapot képeznünk. A régi törmeléket osztályozzuk, a korábbi szomorú állapotokat eltűntetve folyamatosan előre haladva rendezzzük a telkeket. A takarítás folytatódni fog hátrafelé, a bevásárlóközpont mögötti területre is kiterjed. Hátul a tervezett beépítés helyét már rendeztük. Elkészült a földmunka, a tereprendezés, ezzel készítjük elő   a majdani építkezéseket. -

Az önkormányzati képviselők alakuló ülésén is szó volt a posztógyári területről, egy áruházlánc idetelepüléséről. A képviselők kinyilvánították szándékukat a körülbelül százharminc munkahelyet teremtő majdani beruházás támogatása érdekében.

- A mai nehéz helyzetben azt hiszem minden egyes új munkahely különösen fontos, nem beszélve a város iparűzési adóbevételének emelkedéséről - szögezte le Gergye Péter.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!