Az egészséges életmód témakörét járják körül

Három külföldi ország tizennégy pedagógusát is vendégül látták a vépi Hatos Ferenc általános iskola nemzetközi napján. Az intézmény a Comenius-programban vesz részt.

Simon Erzsébet

Egész életen át tartó tanulás elnevezésű program Comenius-pályázatán. Ezúttal az egészséges életmód témakörét járják körül. Ez alkalomból csütörtökön nemzetközi napot rendeztek a vépi iskolában. Tizennégy külföldi pedagógust láttak vendégül, akik a portugáliai Lisszabonból, a szardíniai Villacidroból és a törökországi Amasya városából érkeztek. A találkozón és a további közös munka során rávilágítanak napjaink egész Európát érintő  fő problémájára, a fiatalság, a jövő generációjának  egészségvédelmére.

Az országok közös érdeke, hogy a gyermekek megtanulják az egészséges életmód szabályait, megismerjék az egészséget károsító szokásokat és hatékonyan tudjanak küzdeni ellene, szervesen beépüljön az életükbe a sport és annak szeretete. Molnár Istvánné iskolaigazgatótól azt is megtudtuk: a közös munkát  öt nagy témakör jegyében végzik. Napirenden szerepel a testápolás, a táplálkozás, a mozgás, a mentális és a szociális egészség. A projekttalálkozó során az  iskolák megkeresik a különbségeket illetve a közös pontokat abban, hogy a partner országok milyen módszerekkel védik a gyermekek egészségét. Ezek idővel beépülnek az intézmények tantervébe, tanórán kívüli programjába. A külföldi tanárok látogatása kiváló alkalom arra is, hogy a távoli országok megismerjék egymás iskolarendeszerét, hagyományait, a mindennapi életet. Vépen számos kulturális programot is  kínáltak számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!