Ismét feltérképezik Szombathely szociális állapotát

Újabb szociális térkép készül Szombathelyen, a kérdezőbiztosok 1500 háztartást és több mint 500 olyan személyt keresnek fel, aki valamilyen szociális szolgáltatást vesz igénybe; a munka hétfőn kezdődik - tájékoztatott Horváth Olga, a Regionális Innováció Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

MTI

Az új, valamint a 2005-ben és 2007-ben elkészített szociális térkép információinak, továbbá a szociális és egyéb szolgáltatók adatainak felhasználásával képet kívánnak adni a város felnőtt korú lakosságának demográfiai jellemzőiről, iskolázottsági mutatóiról, jövedelmi, vagyoni helyzetről, lakhatási és foglalkoztatási helyzetéről - mondta az igazgató.
   
A vizsgálat célja a szociális szolgáltatások használatának felmérése, továbbá annak elemzése, hogy milyen szolgáltatásokra lenne még szüksége a lakosságnak. A háztartásokat mintegy negyven kérdezőbiztos keresi fel, mindegyikük megbízólevelet kap, és be is mutatja a megkérdezett személyeknek - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!