Rendőrségi hírek: ittas sofőrök megyeszerte

Csütörtökön a vasi rendőrök több ittas sofőrrel is találkoztak a megye útjain.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az egyik szombathelyi vendéglátó egység ablakát csütörtökön éjjel kővel bedobták, ezt követően kinyitották, majd bemásztak és dohányáruval, valamint körülbelül 20.000 forint készpénzzel távoztak az elkövetők.

Egy szentgotthárdi lakos jelezte csütörtökön a rendőrségre, hogy bementek a családi házának előterébe és onnan elloptak 1 darab bőr hátizsákot, valamint 1 darab fotós táskát a benne lévő fényképezőgéppel. Az okozott kár több, mint 1 millió forint. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Egy bérbaltavári lakos lakásába ismeretlenek az ablak betörését követően jutottak be és onnét egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

Csütörtök délután az egyik szombathelyi áruházból előállítottak egy sárvári lakost, aki különböző élelmiszereket próbált meg ellopni körülbelül  5.000 forint értékben.

Püspökmolnáriban csütörtök délután a járőrök igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő oszkói lakost. A
gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították. A vezetőt a Somogy Megyei Bíróság és a Szombathelyi Városi Bíróság a
járművezetéstől korábban már eltiltotta. Az oszkói lakossal szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárás, illetve járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

Csütörtökön a délutáni órákban egy rábapatyi lakos a 88-as számú főúton személygépkocsijával Sárvár irányába közlekedett. Haladásakor feltehetően nem tartott kellő követési távolságot, ezért nekiütközött az
előtte haladó és forgalmi okból lassító szlovák állampolgár által vezetett személygépkocsi hátuljának. A rábapatyi lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az ügyben büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!