Sárvári ámokfutás: megkezdődött a markolós pere

Először tagadta, hogy bűnös lenne, aztán részben elismerte, majd többször bocsánatot kért tettéért a sárvári markolós, akinek a pere tegnap kezdődött meg A férfi egy rendőri ellenőrzés után behajtott a belvárosba, és mielőtt megfékezték volna, kilapított egy rendőrautót.

Simon Erzsébet

Meglehetősen zavartnak tetszett a Szombathelyi Városi Bíróságon S. Imre  vádlott, akinek a büntetőperét tegnap kezdte tárgyalni dr. Farkasné dr. Diós Mária. A  bíró több kérdésére is összefüggéstelen választ adott a sárvári markolós ámokfutóként elhíresült 52 éves férfi.

Benkő Sándor képgalériája a februári esetről

 A tárgyalás végül elkezdődött: a vádlott a zaklatottságát azzal indokolta, hogy egész éjjel dolgozott, de a bíróság minden kérdésére válaszolni fog. Ebben aztán nem is volt hiba, igaz, nemegyszer egyáltalán nem arra felelt, amit kérdeztek tőle. Először határozottan kijelentette, hogy nem érzi magát bűnösnek az ellene felhozott vádakban, aztán azt mondta a bírónak, várjon picikét, inkább társtettes vagyok. De volt olyan momentuma is a tárgyalásnak, amikor azt közölte, bűnös vagyok, és többször is bocsánatot kért a tettéért.

Dr. Bakucz Árpád ügyész hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, közúti veszélyeztetés és  rongálás  bűntettével, illetve ittas járművezetés vétségével vádolta S. Imrét. Nagy vihart kavart idén februárban Sárváron a munkagépével garázdálkodó férfi. Lövések is dördültek, s egy rendőrautót is földbe döngölt az ámokfutó a  homlokrakodójával.

S. Imre azon a vasárnapon ittasan ült a markoló volánjához. A Sárvár-hegyközségi hétvégi házától a Tesco áruház parkolójába hajtott, mert ott szándékozott találkozni azzal a férfival, akinek el akarta adni a munkagépet. A parkolóban tartózkodó rendőrjárőrök igazoltatni szerették volna a sofőrt, mert a gépen nem volt hatósági jelzés. S. Imre nem reagált a kérésre, elindította a monstrumot, két kört tett a körforgalomban, majd a belváros irányába vette az irányt.

A kórház, illetve a várkerület környékén is útját állták a rendőrök, ám ekkor sem állt meg a jelzéseikre. Befordult a rendőrkapitányság elé, ahol megállt. Mivel ekkor sem szállt ki a kabinból, egy rendőr felmászott a fülkéhez, s dulakodni kezdtek.

A markoló újból elindult, a kanala fölborította, majd összelapította az eléje beálló, már utasok  nélküli rendőrautót. Közben egy rendőr négy lövést is leadott a gép kerekeire. S. Imrét végül kirángatták a kabinból, s bevitték a rendőrség épületébe.

A vádlott azt mondta a bíróságon, azért nem állt meg, mert nem tudott: nem működött a markolón a fék. Rendőrök, szemtanúk is vallomást tettek, de a tárgyalást elnapolták. Februárban szakértőket és további tanúkat hallgatnak meg.

Kitüntetést is kapott a markolós 

A markolós ámokfutó azt mondta, senkinek nem akart ártani.

-  Kiskoromtól úgy neveltek, hogy segítsek az embereken. De a  feleségem halála óta iszok, mint a vadbarom, meg se tudom mondani, hány eljárás indult ellenem. A Németországban élő lányom megszerezte a NASA-tól a február 21-ei  műholdfelvételt, abból minden kiderül.

A férfi azzal büszkélkedett, hogy kitüntetést kapott a sárvári önkormányzattól, s korábban a rendőrségnek is felajánlott egymillió forintot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!