Dr. Veres András: a család éve lesz a 2011.

Sajtótájékoztató volt szerdán délelőtt az Eölbey-házban. Dr. Veres András megyés püspök itt jelentette be: december végén kezdődik a család éve.

Némethy Mária

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy döntött, hogy  2010. december 26-a és 2011. december 30-a között meghirdeti a család évét. Ezt szerdán egy sajtótájékoztatón jelentette be dr. Veres András megyés püspök.

Elmondta: mivel az egyházmegyében csak Tófejen található Szent Család tiszteletére felszentelt templom, ezért itt lesz majd az ünnepet megnyitó püspöki szentmise, amelyre a főpásztor minden plébániáról legalább egy családot invitál. Ők képviselik majd egyházközségüket.

- A kezdeményezés célja, hogy az emberek a házasság és család ellenes légkörben bátorítást és támogatást   kapjanak az egyháztól - hangsúlyozta dr. Veres András.

A sajtótájékoztatón bemutatták a megyés püspökkel készült interjúkötetet. Ezt Haider Mária készítette, címe: ... mert Isten megszólított. A könyvet a  szerző és dr. Pácz Miklós nyugalmazott főorvos mutatta be.

Újabb kötet jelent meg az ország egyik legszebb késő barokk épületéről. A szombathelyi püspöki palota című album három nyelven (magyarul, németül, angolul) mutatja be az épületet. A kötetet Zsámbéky Mónika írta és szerkesztette, a fotókat Németh József fényképész készítette. A kiadványt H. Simon Katalin mutatta be.

Szó volt arról is, hogy a Szombathelyi  Egyházmegyei Karitász kezdeményezésére szombaton megnyitják a Zala megyei Nagylengyelben a Szent Család Szociális Központot, amely megváltozott munkaképességűek foglalkoztatójaként működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!