Tisztítás közben elsült a vadász puskája Szombathelyen

Szombathelyen a Barátság utcában csütörtökön délután három ajtót is véletlenül átlőtt az a vadász, aki a fegyvereit eladásra készítette elő.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tisztítás közben elsült egy vadász sörétes puskája Szombathelyen. A Barátság utcában előbb átlőtte a saját bejárati ajtaját, majd a szomszédét.

A lövedéket végül egy másik lakásban a nyitva hagyott fürdőszoba ajtó állította meg. A szomszédok otthon tartózkodtak, de nem sérült meg senki.

A rendőrség lefoglalta a vadásznál engedéllyel tartott fegyvereket, aki szabadlábon védekezhet.

Az sztv.hu-nak Bercse József rendőr százados elmondta:

- A lövedékek áthaladtak a bejárati ajtaján, a szomszéd bejárati ajtaján, és a szomszéd nyitva lévő fürdőszoba ajtajában álltak meg. Amit még elmondanék, hogy a szomszédok otthon tartózkodtak, de szerencsére baleset nem történt.

A szomszédban a huszonéves fiatalember épp a számítógépnél ült, csak a szerencsén múlt, hogy nem érte a lövés. A vadász több szabályt is megsértett, például töltött állapotban nem tisztíthatta volna otthon a puskáját. Az egyébként engedéllyel tartott fegyvereket a rendőrség lefoglalta, a vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indul eljárás, szabadlábon védekezhet.

A Szombathelyi Televízió riportja itt látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!