Élő-Tér Galéria: Frédi bácsi verkli-öltözékben szórakoztatta a gyerekeket

Paprika Jancsinak öltözött mazsorett kislányok táncával nyílt meg kedden Pető Ferenc Frédi bábszínész és bábkészítő kiállítása az MMIK földszinti Élő-Tér Galériájában.

Merklin Tímea

Frédi bácsi bábszínháza kedden - és január 24-ig mindennap - ajándék vásári bábjátékkal várta a kiállításra érkező óvodás csoportokat. Abban a kemény kalappal kiegészített öltözékben volt, amit a Mesemondó csodaverkli számtalan előadásán viselt.

Joós Tamás, az MMIK igazgatója köszöntötte őt meg az óvodásokat, tréfásan arról szólva, hogy Frédinek az MMIK-ban alighanem leltári száma van, mert itt kezdte pályafutását, és ma is az épületben dolgozik; már a kerékpárja is magától idetalál.

Czirók Tamás bábszínész a pályatárs méltatására vállalkozott, elmesélve a gyerekeknek, hogy  Frédi bácsi végigjátszotta az életét, és nincs is olyan gyerek, aki ne ismerné Szombathelyen. Volt fényező-mázoló szakmunkás, stúdiós, rendezvényfelelős, népművelő, táncdalénekes, előadóművész, 1992-94 között, a Mesebolt Bábszínház alapítóival együtt elvégezte a bábszínész képzőt. De nem csak játszik, hanem készít is bábokat, lelkének egy-egy darabja van benne minden darabban. Ezekből láthatunk egy kis kamara-kiállítást az Élő-Tér Galériában. (Egyébként olyan sok bábja van, hogy ha mind kihozták volna, a tárlat még a büfében is helyet kérne.)

Czirók Tamás azt is elmondta, hogy Pető Ferenc a Mesebolt Bábszínház örökös tagja. 15 évvel ezelőtt ők ketten alapították a Paprika Jancsi bábszínházat, így  ketten játszottak a gyerekeknek vásári bábjátékot. A tárlat január 24-ig látogatható. Ezalatt a bejelentkező óvodás csoportok kérhetnek tőle további vásári játékot  ajándékba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!