Ittasan, jogosítvány nélkül okozott balesetet

Hétfőn hajnalban egy ittas és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi okozott balesetet Sárváron.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hétfőn hajnalban egy sárvári lakos gépkocsival közlekedett a Gárdonyi utcában a Hunyadi utca felől a Deák utca irányába. A Deák utca és a Gárdonyi utca kereszteződéséhez érve érintőlegesen ütközött a neki jobbról érkező, a védett úton haladó vásárosmiskei lakos által vezetett Mercedes tehergépkocsival. A sárvári járművezetővel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították a Sárvári Rendőrkapitányságra, ahol az is kiderült, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Vasárnap kora délután ismeretlen elkövető Torony belterületén az egyik lakóházhoz tartozó műhelybe ment be a csukott, de nem zárt ajtón. A helyiségből  villanymotorokat, porraloltó készüléket és egy marófejet tulajdonított el, mintegy 70.000 forint értékben. A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben.

Vasárnap délután egy szombathelyi hölgy jelentkezett ellátásra a Markusovszky kórházban. Elmondása szerint két napja elsodort egy gépkocsi. A helyszíni szemle során és a rendelkezésre álló adatok alapján megállapították, hogy Szombathely belterületén a Kisfaludy Sándor utcában személygépkocsijával közlekedett egy helyi férfi. A Vörösmarty utcára jobbra kanyarodva az ott lévő gyalogos átkelőhelyen elsodorta a neki jobbról, balra gyalogosan közlekedő hölgyet. A balesetben a nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Egy körmendi férfi autóval a Hegyaljai úton Nádasd felől Körmend irányába közlekedett. A Hegyaljai úton gépkocsija megcsúszott, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és ütközött az ott szabályosan közlekedő tehergépkocsival. Az ütközésben a személyautó a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán, míg a tehergépjármű a Hegyaljai út egyik ingatlanának kerítését áttörve, annak udvarán állt meg. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az ügyben szabálysértési eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Sárváron az Ady utca felől a Rákóczi út irányába haladt egy autós. A Várkerület utcában feltehetően megcsúszott és az úttest mellett lévő jobb oldali hirdetőtáblának csapódott. Az ütközést követően a gépkocsi vezetője elhajtott a helyszínről. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az adatgyűjtés után megállapították, hogy egy helyi lakos Fiat személygépkocsijával ütközött az oszlopnak. Ellene szabálysértési eljárás indult.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!